Rengøringsassistenter: Lad os nu vise vores værd

Odens Byråd vil onsdag aften beslutte at konkurrenceusætte rengøringen på halvdelen af byens skoler. Rengøringsassistenter på Odenses skoler kan ikke forstå, at byrådet nu igen vil ændre på rammerne for deres arbejdsvilkår.

Susanne Albrechtslund forsøger på 19. år at holde Rising-skolen ren. 

- Vi har et sammenhold på skolen, det er måske ikke vores andet hjem, men vores 3.-4. hjem er det ihvertfald, siger hun.

I 2012 blev rengøringen centraliseret i Odense. Målet var effektiviseringer og så sent som den 1. november blev Susanne Albrecthslund og hendes team, skåret hvad der svarer til næsten to fuldtidsstillinger.  

- Det har været hårdt at se de medarbejdere som det er gået ud over. Når de græder fordi de er blevet sat så meget ned i tid. Det er hårdt, siger Susane Albrechslund. 

Nu er fremtiden så igen usikker. Rengøringen på halvdelen af Odenses skoler skal udliciteres, fordi beregninger fra kommunen viser, at der er fire millioner at hente på området. Altså den samme rengøring for færre penge. 

- Lad os nu få arbejdsro,  så vi kan gøre projektet færdige, så de kan se at vi er noget værd. Vi er guld værd, men vi skal have lov at vise det, siger hun. 

Odense Byråd behandler onsdag aften forslaget om at udlicetere halvdelen af rengøringen på byens skoler, og der tegner sig et flertal blandt de borgerlige partier for at vedtage udliciteringen. 

Rengøringsassistenterne har bebudet demonstration forud for byrådsmødet foran rådhuset.

- Hvis jeg skal op og arbejde i meget opskruet tempo, så er jeg bange  for, at det kan jeg ikke holde til. Og hvad gør jeg så, siger den bekymrede rengøringsassistent. 

 

Oversigt

    Oversigt