I det fynske folks tjeneste

Renovationsarbejdere syge af arbejdet

Genbrugspladser kan være farlige arbejdspladser

Seks renovationsarbejdere på genbrugsstationer i Odense er blevet alvorligt syge af bla. astma efter arbejde med affald og har fået knap 2,8 millioner kroner i erstatning.

- Det ryster mig meget, at der er så mange, der er blevet alvorligt syge. Men nu er det i hvert fald dokumenteret, at arbejdet med affald er farligt, siger Leif Rasmussen formand for brancheklubben af renovationsarbejdere til nyhedsbrevet 3F.

- Vi kræver derfor, at Arbejdstilsynet straks kommer på banen, tilføjer han.

Kritik af renovationsselskab

3F er stærkt utilfredse med, at Odense Renovationsselskab ikke nævner faren ved biologisk haveaffald med så meget som ét ord i den håndbog, som selskabet netop har udleveret til personalet.
 
- Jeg mener absolut ikke, at Odense Renovationsselskab har gjort nok ved de her meget alvorlige problemer med arbejdsmiljøet, siger Connie Jensen, faglig sekretær hos 3F Odense GOPS, til Nyhedsbrevet 3F.
 
Hos Odense Renovationsselskab er ledelsen kede af sagerne, men forstår ikke kritikken:
 
- Det er selvfølgelig skidt, hvis seks personer er blevet syge. Men vi har rettet fejlene, når vi har fundet dem. Vi går meget op i medarbejdernes sundhed og gør alt, hvad vi kan. Vi er helt uforstående over for 3F's kritik, siger Thomas B. Jørgensen, administrerende direktør hos Odense
Renovationsselskab, til Nyhedsbrevet 3F.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.