Renovering af Den Gamle Lillebæltsbro standset: Ansat fik voldsomt stød

I forbindelse med renovering af Den Gamle Lillebæltsbro har der været en hændelse med fejlstrøm. Vejdirektoratet og Banedanmark arbejder på højtryk for at løse problemet.

Arbejdet med at renovere Den Gamle Lillebæltsbro er midlertidigt bragt til standsning. Det skyldes fejl i strømføringen på broen, hvilket for nylig forårsagede en arbejdsulykke, hvor en af entreprenørens ansatte fik stød.

Den ansatte slap heldigt fra ulykken og har det efter omstændighederne godt.

De seneste par uger er der derfor kun blevet udført en begrænset mængde arbejde efter strenge sikkerhedsprocedurer, mens Vejdirektoratet og Banedanmark arbejder på højtryk for at implementere en løsning på strømproblemet.

- Sikkerheden for de arbejdende på broen har naturligvis første prioritet, og derfor skal vi have problemet med den uønskede strømføring løst hurtigst muligt, siger specialkonsulent i Vejdirektoratet, Shahriar Honar.

I kapløb med tiden

Uheldet betyder også at tidsplanen for renoveringsarbejdet er skredet.

- Vi er i kapløb med tiden, men vil forsøge at indhente det tabte ved optimering af nogle arbejdsprocesser i samarbejde med entreprenøren, tilføjer Shahriar Honar.

Ingen fare ved brigdewalking

Sektionschef ved Banedanmark, Jesper Sejerø, siger at der for fodgængere, cyklister og de, som deltager i Bridgewalking, ikke er risiko i at færdes på broen:

- Der har udelukkende været strømproblemer på byggepladsen, siger Jesper Sejerø.

Den Gamle Lillebæltsbro har været spærret for vejtrafik siden 22. maj. Imens har trafikanterne skullet benytte sig af Lillebæltsbroen. Det har medført ekstra trafik, men trafikafviklingen er overordnet forløbet efter planen.

Oversigt

    Oversigt