I det fynske folks tjeneste

Restaurant ramt af diarré igen

Restaurant Mona Rosas i Odense er igen lukket efter nyt udbrud af diarré hos gæster.

Ejeren af den mexicanske restaurant Desmond Coker valgte selv mellem jul og nytår at lukke sin restaurant frem til 3. januar.

- Jeg er nødt til at lukke, til det hele er på plads. Det er det bedste, jeg kan gøre, siger Desmond Coker til Fyens Stiftstidende fredag.

En ellers hyggelig aften før jul endte med diarré og opkastning for mindst 19 gæster. Og Fødevarekontrollen fandt ud af, at smitten kom fra personalet.

- En eller flere af personalet har haft sygdommen i kroppen, skriver Fødevarestyrelsen i en kontrolrapport fra juledagene.

Lukket to gange før jul

Restauranten Mona Rosa har holdt lukket i to omgange før jul for at få hygiejnen i orden.

Fødevarestyrelsen fik for godt to uger siden klager fra kunder, der havde døjet med diarré og opkast, siden de spiste på Mona Rosa. Og den 17. december var Fødevarestyrelsen på besøg i næsten fire timer.

- Der har været syge blandt personalet med lignende symptomer, står der blandt andet i rapporten fra styrelsen.

Forbud mod at sælge mad

Hygiejnen på restauranten er blevet kritiseret.

- Der er mangelfuld adskillelse af kød og jordforurenede grøntsager i varmt køkken. Der anvendes de samme to vaske til håndvask, emballage fra kød og klargøring af kartofler, står der i rapporten, der gav restauranten en mellemfornøjet smiley.

Mona Rosa var lukket en enkelt dag og åbnede så igen den 18. december. Men det var ikke nok - flere blev syge og klagede.

Fødevarestyrelsen var på besøg igen den 20. december, alt blev set efter, der blev givet en bøde på 10.000 kroner samt et forbud mod at sælge mad, indtil der var styr på sagerne.

Ejer Desmond Coker lukkede restauranten i fem dage, smed madvarer ud og fik rengjort af et eksternt rengøringsfirma. Og den 23. december kunne Fødevarestyrelsen igen godkende restauranten og belønnede den med en glad smiley.

Men mellem jul og nytår gik det så galt igen.

Se kontrolrapport

Citat fra kontrolrapport fra 20. december 2010

Fødevareregionen har modtaget anmeldelse af, at to selskaber, der har spist i restauranten lørdag den 18.12.10 efterfølgende er blevet syge. Personer blandt virksomhedens personale og familie til personale har været syge med lignende symptomer. Sygt personale har håndteret fødevarer eller haft adgang til steder, hvor der håndteres fødevarer. Det er fødevareregionens vurdering, at syge medarbejdere har været årsag til direkte eller indirekte kontaminering af fødevarer. Forbudet kan ophæves, når fødevareregionen ved et opfølgende tilsyn har konstateret, at virksomheden er renjort og desinfeceret og at alle fødevarer, der har været håndteret, er blevet kasseret.