Restauratør raser: Slut med særlig udeservering i Odense

Odense Kommune vil nu droppe en forsøgsordning, der tillod tre restauratører at etablere udeservering med gulv og vægge. En restauratør kalder kommunens beslutning katastrofal.

Siden 2012 har gæsterne på Ryan’s, Aiko Sushi og Eydes Gastro Pub i Odense haft mulighed for at sidde uden for og få serveret mad og drikke i et særligt indrettet område med gulvbelægning og skærmvægge. Men nu indstiller By- og Kulturforvaltningen, at forsøget stopper. 

- Det er uforståeligt og en katastrofe. Både vores gæster og vores naboer har rost vores udeserveringsområde og vi har fra alle sider fået rigtig meget god respons, siger indehaveren af Eydes Gastro Pub, Allan Gram.

Formålet med forsøget var at undersøge om en ændring af de gældende regler kunne medvirke til en mere aktiv og attraktiv bymidte. Men nu konkluderer forvaltningen, at "forsøgsordningen har vist, at muligheden for etableringen af gulvbelægning og faste skærmvægge ikke nødvendigvis bidrager positivt i forhold til bymidtens samlede udtryk og anvendelse for byens borgere, besøgende eller erhvervsdrivende."

- Vi har netop evalueret forsøget, og vi har udelukkende positive erfaringer, så jeg forstår ikke hvordan kommunen kan drage den konklusion. Det er rystende, og vi har intet hørt fra kommunen, siger Allan Gram. 

Politikerne i By- og Kulturudvalget skal tage stilling til sagen på tirsdag. 

Oversigt

    Oversigt