Restriktioner mod bluetongue lettes i en periode

Fødevarestyrelsen har besluttet at lette forholdsreglerne mod dyresygdommen bluetongue i en periode, mens de mitter, der spreder sygdommen, ikke er aktive på grund af kulden.

Det betyder, at kvæg, får, geder og hjorte kan transporteres ud af de restriktionszoner, der fra september og frem gradvist er indført i Sønderjylland, Midtjylland, på Fyn og øerne samt på Sjælland, Lolland og Falster.

Flytning af dyr kan dog kun ske på nærmere fastsatte betingelser, der fremgår af Fødevarestyrelsens hjemmeside, www.fvst.dk.

Også Sverige, Storbritannien, Belgien, Luxembourg og Holland har indført mittefri perioder. Adgangen til at transportere dyr vil blive ophævet, når det bliver varmere, og de små insekter igen bliver aktive.

Bluetongue-virus smitter ikke fra dyr til dyr, men overføres af de blodsugende insekter. Der findes ikke effektiv behandling af de smittede dyr.

Foreløbig har sygdommen, der som et af symptomerne har blåfarvning af tungen, kun vist sig i en enkelt besætning på Lolland, men den har i løbet af efteråret spredt sig eksplosivt i Europa.

Oversigt

    Oversigt