Retssag: Kvindelig installatør bortvist hos Barfoed

En vaks installatør hos Energi Fyn brugte sin mobiltelefon i kælderen hos Frederik Barfoed, ellers havde der ikke været nogen sag.

Frederik Barfoed blev torsdag i Østre Landsret idømt 30 dages betinget fængsel for strømtyveri til 38.000 kroner fra Energi Fyn.

Men sagen er speget, og det var en ren tilfældighed, der gjorde, at tyveriet overhovedet blev opdaget.

I juni 2015 var Energi Fyn ved at skifte el-målere på Hunderupvej, og i den forbindelse ringede en kvindelig installatør fra Energi Fyn på Barfoeds klokke ude ved vejen.

En hushjælp lukkede hende ind, og da hun efterfølgende åbnede målerskabet i Barfoeds kælder, kunne hun se, at strømmen gik uden om måleren, der var forsynet med en såkaldt "kortslutter".

Installatøren tog sin mobiltelefon op, tog et billede, og gik ud for at hente den nye måler.

Da hun kom tilbage, fik hun imidlertid at vide, at hun skulle gå.

Hushjælpen havde været i telefonisk kontakt med Frederik Barfoed, der ikke ville have håndværkere ind, uanmeldt.

Tre uger senere fik Energi Fyn så en aftalt tid, men da installatøren kom ned i kælderen, var "kortslutteren" fjernet.

I retten i dag forsøgte Barfoeds advokat Jakob Lund Poulsen at sandsynliggøre, at det var håndværkere, der havde brugt "kortslutteren" og selv fjernet den igen.

Og der var da også masser af håndværkere i huset i den pågældende periode i sommeren 2015. Her forsøgte elektrikere at få styr på Barfoeds el-tavler og lave installationer til en række el-ladere, som Barfoed skulle bruge til en større bilpark i sin parkeringskælder.

Håndværkere i huset
Et vidne fra firmaet El Concept forklarede om det omfattende arbejde og kunne ikke helt afvise, at man havde brugt en "kortslutter", men på den anden side undrede det ham, hvis en af hans kollegaer skulle have glemt den, og at ingen senere havde bemærket det.

Barfoed blev dømt af landsretten for at have brugt "kortslutteren" fra marts 2013 til juni 2015, og regningen på de 38.000 kroner er opgjort som en beregning, der bygger på et pludseligt fald i forbruget i 2013, og den stigning, der indfandt sig efter, at "kortslutteren" blev taget af.

"Kortslutteren" fik ifølge Energi Fyn forbruget til at falde med mindst en tredjedel.

Da forbruget faldt i marts 2013 havde Barfoed imidlertid lige fået installeret LED lys i 140 inden- og udendørslamper, og da forbruget steg igen, havde den fynske boligudlejer netop fået installeret opladere til sine biler i kældren, hvilket kunne forklare det øgede forbrug, procederede Barfoeds forsvarer Jakob Lund Poulsen.

Han gjorde også opmærksom på, at der var strømafbrydelse i oktober 2014 på Hunderupvej, og at en Energi Fyn installatører i den forbindelse kikkede i Barfoeds målerskab. Og han obsereverede ingen "kortslutter".

Landsrettens dommere troede dog mere på anklagerens fremstilling. For selv om en af installatørerne fortalte i retten, at Frederik Barfoed ikke kunne skrue en pære i selv, fortalte et andet vidne, at det kun tager 30 sekunder at montere og afmontere en "kortslutter".

- Det er så let, så selv De kan gøre det, sagde vidnet til landsdommeren, der takkede for tilliden.

Frederik Barfoed har for længst betalt regningen.

Det gjorde han, fortalte han i retten, fordi han regnede med, at sagens rette sammenhæng senere ville kom for dagen, og at han ikke ønskede at få lukket for strømmen.

Oversigt

    Oversigt