I det fynske folks tjeneste

Retssag mod T. Hansen begynder tirsdag

14.000 fyrværkeribatterier blev pakket om i Kina efter ordre fra T. Hansen, hævder Fyns Politi i anklageskrift. T. Hansen kan miste retten til at sælge fyrværkeri.

I alt 14.000 fyrværkeribatterier blev pakket om i Kina efter ordre fra T. Hansen, hævder Fyns Politi i anklageskrift. T. Hansen kan miste retten til at sælge fyrværkeri.

Direktøren for Middelfart-virksomheden T. Hansen skal i fængsel, kræver anklagemyndigheden i en straffesag, der begynder ved Retten i Odense tirsdag.

Direktør for T.Hansen Bent Jensen er tiltalt for at have bedt en producent i Kina om at ompakke cirka 14.000 fyrværkeribatterier.

Desuden indgår det som et krav, at han ikke længere må være direktør i eller medlem af bestyrelsen i et selskab, som handler med fyrværkeri.

Nægter sig skyldig

Beviserne består blandt andet af e-mails. Anklageskriftet beskriver, hvordan Bent Jensen i juli 2011 blandt andet gennem e-mail-korrespondance sørgede for, at producenten i Kina ompakkede de mange batterier - fra "Kansas City" til "Flames of Passion".

Tiltalen drejer sig dels om ompakningen, fordi fyrværkeriet dermed blev solgt som noget andet end det, det var. Og dels om at være ligeglad med et påbud fra Sikkerhedsstyrelsen, som 22. november 2011 havde bestemt, at salget skulle stoppe.

I december 2011 blev det ompakkede fyrværkeri forsøgt solgt i de 76 forretninger, hævdes det i anklageskriftet. En afsløring i Ekstra Bladet af ompakningen kom i vejen, og midt i december skred Sikkerhedsstyrelsen ind.

Ud over Bent Jensen er importøren af krudtet, datterselskabet LHC Fireworks A/S, også tiltalt.

Bent Jensen nægter sig skyldig.

Ved du noget? Så send os et tip