I det fynske folks tjeneste

Retten løslader højreradikal i skudsag

Retten i Odense vil ikke gå med til at fængsle den højreradikale Michael Ellegaard for skud mod politimand.

01:04

Retten i Odense vil ikke gå med til at fængsle den højreradikale Michael Ellegaard for skud mod politimand. Arkivbillede.

1 af 2

Retten i Odense har valgt at løslade den højreradikale Michael Ellegaard, der er sigtet for at skyde mod en politibetjent med et luftgevær. Det oplyser advokaturchef Jakob Beyer fra Fyns Politi.

Retten valgte onsdag at varetægtsfængsle Ellegaard i et retsmøde, hvor han ikke selv var til stede, og fredag blev der så afholdt et nyt retsmøde i sagen, hvor Ellegaard deltog.

Her ændrede retten sin vurdering. Ifølge Jakob Beyer er retten enig i, at der er en særlig bestyrket mistanke om, at Ellegaard er skyldig, men man mener ikke, at hensynet til retsfølelsen kræver, at han skal varetægtsfængsles.

Anklagemyndigheden ved Fyns Politi har nu kæret Retten i Odenses afgørelse til Østre Landsret.

Anklagemyndigheden bad om såkaldt opsættende virkning, så Ellegaard i hvert fald skulle blive bag tremmer, til landsretten havde talt. Men det blev afvist af retten, og Ellegaard blev derfor løsladt straks.

Michael Ellegaard er formand for partiet Frit Danmark - Folkebevægelsen mod indvandring. Han har tidligere stillet op ved valg til Folketinget, byrådet i Odense og til regionsrådsvalg.

Han blev anholdt tirsdag aften ved sin adresse på Dybdevej i Odense. Politiet var kaldt ud til husspektakler og blev mødt af skud fra et luftgevær.

Betjentene valgte at skyde gas ind i huset og anholdt efterfølgende Michael Ellegaard, som blev indlagt på en psykiatrisk afdeling. På grund af indlæggelsen var han ikke til stede ved onsdagens retsmøde.

Michael Ellegaard har tidligere været i medierne i forbindelse med en kriminalsag. Det skete i forbindelse med et dobbeltdrab i Tusindårsskoven i Odense, hvor politiet også ransagede Ellegaards hjem.

Efter kort tids anholdelse blev Ellegaard dog sat på fri fod igen. Han havde intet med drabene at gøre.