Retten vil løslade lillebror til mordsigtet

Byretten i Odense vil løslade lillebroren til den drabssigtede i sagen om dobbeltdrabet i Tusindårsskoven. En beslutning som anklagemyndigheden nu arbejder hårdt på at få ændret.

Den 35-årige lillebror sidder i øjeblikket varetægtsfængslet for at have været i besiddelse af mordvåbnet, der blev fundet i Langesø sø. Men nu kommer han måske på fri fod igen.

- I forhold til det juridiske har jeg begæret min klient løsladt, og jeg er meget tilfreds med at dommeren fulgte min indstilling, siger forsvarsadvokat David Francis Lublin fra Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen.

Den 35-årige mand har allerede siddet varetægtsfængslet i flere måneder, og måske har han allerede siddet længere tid i varetægtsfængsel end den dom han har udsigt til at få.

- Retsmødet foregik for lukkede døre, og derfor kan vi ikke snakke om hvad der skete, siger forsvarsadvokaten.

Sagen mod den 35-årige skulle have været for retten i denne uge men Fyns Politi vil nu køre sagen sammen med retssagen mod den drabssigtede storebror, fordi mange af beviserne går igen i begge sager.
Fyns Politi mener, at lillebroren kan ødelægge beviser mod den mistænkte morder, hvis han kommer på fri fod.

- Han har nogle oplysninger, som vi ikke ønsker at den drabstiltalte får før retsmøderne starter, så derfor mener vi at det er rimeligt, at han fortsat er varetægtsfængslet, siger chefanklager Jan Stick fra Fyns Politi.

Inden for få dage afgør Østre Landsret om den tiltalte må komme på fri fod eller ej.

Oversigt

    Oversigt