Revykonge har regeret i 40 år

Jan Schou fik sin revydebut i 1973. Siden er det blevet til 125 revyer rundt om i landet og nu til en rolle som Alfred Doolittle i My Fair Lady. Fyns revykonge kan i 2013 fejre 40 på tronen.

Det er ikke så lidt, Jan Schou har bedrevet de sidste 40 år. Skuespiller, revykomediant og kunstnerisk leder. Og det hele begyndte den sommer i 1973, hvor Grethe Holmer, leder af Skuespillerskolen ved Odense Teaterskole, gav ham lov til at bruge sommeren på at spille varieté og revy i Silkeborg

- Dén sommer glemmer jeg aldrig. Det var dér det hele startede - og på den måde, var fru Holmer med til at sætte det hele i gang. Det skal hun ha' rigtig mange tak for, siger Jan Schou.

Siden elevtiden er det ikke blevet til så få bedrifter for den nu 61-årige jubilar. Jan Schou har 15. gange været både skuespiller og kunstnerisk leder i Rottefælden i Svendborg. Han har medvirket i omtrent 125 revyer rundt om i landet.

- Og det har ikke været kedeligt, skal jeg hilse at sige, siger Jan Schou

En skraldemand på de skrå brædder

I midten af april 2013 tager Jan Schou en ny udfordring op, når han skal spille Alfred P. Doolittle i "My Fair Lady" i MCH Herning Kongrescenter.

- Jeg får en gammel teaterdrøm opfyldt, når jeg skal spille Alfred P. Doolittle, skraldemand af Guds nåde. Min største teaterudfordring i flere

år, siger Jan Schou.

Det er en rolle, der både gør ham glad og stolt, for det er Osvald Helmuths glansrolle, som han her 53 år senere selv skal forsøge at spille op til. En rolle han mindes, at han som knægt så sammen med en teatertosset far.

- Så det er en kæmpe udfordring for mig som teaterskuespiller", siger han.

På turné med sit jubilæumsshow

Selvom Jan Schou får nok at se til med rollen som Alfred Doolittle i foråret, så har han alligevel tid til både at øve til sommerens kommende Rottefælderevy samt en efterfølgende landsturné, der skal markere 40 års jubilæet.

- Jeg fejrer fyrre festlige år med et forrygende "40 års revy-jubilæumsshow" på en række af kroer og i foreningerne rundt om i landet. Og der står en perlerække af highlights fra en skøn karriere på menuen, siger Jan Schou

Oversigt

    Oversigt