Ridder af god chokolade

Faglærer Kristinn Kristinsson fra Kold College i Odense er netop blevet optaget i den prestigefyldte gastronomiske ridderorden Cordon Bleau du Saint Esprit fra 1579. Grundlagt af den franske kong Henrik d. III i 1579.

Ridderordenen har et prægtigt medlemskartotek, der tæller så prominente navne som politikeren og nobelpristageren Lech Walesa, pave Johannes XXIII, tidligere præsident Jimmy Carter, danske Prins Henrik og kokken Claus Meyer.

Det er selvsagt ikke enhver beskåret at blive optaget i den internationale gastronomiske og humanitære Ridderorden, Cordon Bleau du Saint Esprit, der i over 400 år har søgt at værne om den gode mad. De gode råvarer.

Ikke desto mindre er det netop, hvad der for kort tid siden overgik Kristinn Kristinsson, der til daglig arbejder som faglærer på Kold Colleges nye chocolatieruddannelse i Odense. Under en højtidelig ceremoni blev han med sabelsving og taler officielt optaget i den danske afdeling af Cordon Bleau du Saint Esprit.

- Jeg fik at vide for nogle måneder siden, at jeg var i spil til optagelse i Cordon Bleau du Saint Esprit. Det var selvfølgelig en stor ære at blive optaget. En fornem påskønnelse af mine mange års arbejde med udbredelsen af kvalitetsmad, siger 50-årige Kristinn Kristinsson, der har islandske aner.

Chokoladens mester

Den fynske faglærer er ikke en hr. hvem-som-helst i det gastronomiske landskab. Han har blandt andet været fast mand på det danske kokkelandshold i 10 år- de seneste tre år som coach for konditorne.

- At arbejde med mad er i høj grad en livsstil, siger Kristinn Kristinsson, der er bosiddende i Aalborg og pendler til Odense, fordi det er her, han efter eget udsagn finder landets bedste bager- og konditoruddannelse.

- Chocolatieruddannelsen på Kold College findes ikke tilsvarende andre steder i landet. Her satser man virkelig på at ville præsentere det ypperste inden for bager- og konditorområdet, siger Kristinn Kristinsson, der på den baggrund håber at kunne være med til at uddanne kommende riddere til Cordon Bleau du Saint.

Oversigt

    Oversigt