I det fynske folks tjeneste

Riddernes madopskrift

-

-

Honningkål med kogeflæsk og pandebrød (til ca. 4 personer)


1 middelstort hvidkålshoved
1 bøtte honning
1 pakke smør
1 stk. kogeflæsk (til fire personer)
grov sennep


mel
gær
olie
groft salt


Rigtige riddere bruger bål, men et komfur kan også bruges.


Honningkål
Kål snittes, smør og honning smeltes i en stor gryde. Kålen vendes i honningsmøret. Tilsættes 1-2 dl. vand. Derefter lægges kødet i gryden, så det er dækket af kål. Det skal småsimre til det er mørt. Serveres med sennep.


Pandebrød
Mel, salt, gær, olie æltes til en lind dej. Mængde efter gefühl. Hæver i 15 minutter. Formes til små runde, flade brød. Lægges på en oliepenslet pande. Steges på begge sider til de er sprøde.