I det fynske folks tjeneste

Riddersalen på Nyborg Slot synger på sidste vers

Sopranen Philippa Kold, tenoren Bo Kristian Jensen og fortæller og pianisten Jacob Beck åbner slotskoncerterne i Nyborg.

Sopranen Philippa Kold er en af sangerne, når Nyborg Slotskoncerter åbner sæsonen. Foto: PR

Når Nyborg Slotskoncerter åbner sæsonen 2017 16. juli, bliver det efter alt at dømme sidste år koncerterne finder sted i den historiske riddersal på slottet.

Det kommende besøgs- og formidlingscenter, som ventes at stå færdigt ved udgangen af 2019, vil blive Slotskoncerternes nye hjemsted, men hvor koncerterne vil blive afholdt i 2018 og 2019 er endnu ikke afklaret.

Traditionen tro bliver åbningskoncertens program et overflødighedshorn af populære arier og duetter fra operaens og operettens verden - plus et par hits fra kendte musicals.

Sangerne er denne gang sopranen Philippa Kold og tenoren Bo Kristian Jensen, og akkompagnatør og fortæller er som tidligere år pianisten Jacob Beck. 

Philippa Kold er uddannet på Det kgl. Danske Musikkonservatorium og på Operaakademiet i Stockholm. Siden debuten i 2011 har hun haft en række større roller i operaer og operetter - i 2016 f.eks. titelpartiet i Offenbachs ”Den skønne Helene” på Hofteatret i København.

Bo Kristian Jensen er uddannet dels i Ohio, USA, dels ved Operaakademiet i København. I årene 2006-12 indgik han i solistensemblet ved Det kgl. Teater, og han har siden haft en alsidig karriere både på scenen og som koncertsolist med flere store orkestre.

Koncerten i riddersalen begynder klokken 19.30 og koster 120 kroner. Billetter kan købes her