I det fynske folks tjeneste

Åbner ekstraforestillinger: Rift om billetter til musicalen Leonora Christina

Interessen for musicalen Leonora Christina er så stor, at Odense Teater nu har sat dato på en ekstraforestilling.

Xenia Lach-Nielsen i rollen som Leonoa Christina i et afslappet øjeblik under prøverne. Foto: Morten Albek

Odense Teater har torsdag åbent for salget af billetter til en ekstraforestilling den 8. februar 2019.

- Der er plads til 1.500 i salen, og i første omgang har vi sat 1.200 af de bedste pladser til salg, fortæller kommunikations- og salgschef Julie Lindegaard fra Odense Teater.

I forvejen er der planlagt 19 forestillinger og to forpremierer, men salget er gået så stærkt, at Odense Teater allerede nu sætter en ny forestilling på plakaten.

- Det er ikke udsolgt til forestillingerne endnu, men salget er gået overraskende stærkt. Meget hurtigere end jeg havde forestille mig. Derfor vælger vi allerede nu at åbne for salget til en ekstra forestilling, fortæller Julie Lindegaard.

Læs også Legebarnet Langdal i slutspurt frem mod musical-premiere

Nyskrevet 350 år gammel historie

Musicalen handler om kongedatteren Leonora Christina og foregår i 1659. Den nyskrevet til lejligheden.

Det betyder, at alt, fra musik, scene og ned til mindste detalje er nyt. Ikke mindst de storslåede kostumer som Odense Teaters skræddersal har produceret.

Leonora Christina gik målrettet efter magten, men endte med at tilbringe næsten 22 ensomme år i fangenskab i Blåtårn.

Den nykomponerede musik leveres af et 70 mand stort symfoniorkester, som bakkes op af et musikalsk hold af både nye og rutinerede musicalkræfter.

Xenia Lach-Nielsen og Troels Lyby træder i karakter som danmarkshistoriens farligste ægtepar, Leonora Christina og Corfitz Ulfeldt, og på rollelisten er desuden Stig Rossen, Lars Simonsen, Joakim Lind Tranberg, Cecilie Gerberg og Anders Gjellerup Koch.

Flere ekstraforestillinger

Odense Teater har torsdag også annoncere ekstraforestillinger på to andre opsætninger.

Det børneforestillingen Mio Min Mio, der har premiere 15. januar 2019. Forestillingen er baseret på Astrid Lindgrens eventyrlige klassiker, der tager os med ind i fantasiens vidunderlige og farlige verden. Her er der åbnet to ekstraforestillinger den 12. og 13 marts 2019.

Den anden ekstraforestilling er Elsker dig for evigt, der er Susanne Biers tragiske og hjerteskærende kærlighedshistorie. Elsker dig for evigt har premiere den 6. marts 2019. Ekstraforestillingen er 8. marts 2019.

Elsker dig for evigt er blevet til en forrygende danseforestilling. Musikken er skrevet af sangeren og sangskriveren Pernille Rosendahl, som også synger live, når de unge dansere fra Black Box Dance Company indtager scenen. 

Læs også 7.500 børn skal se Mio Min Mio: - Den skal have fuld skrald