Rift om energipenge i Odense

Der er rift om pengene, efter byens politikere er blevet enige om at give grønt lys for, at Odense Energi og Energi Fyn kan samle deres aktiviteter i ét nyt stort Energi Fyn.

Præcis hvor stor posen med penge bliver, ved parterne først efter forhandlingerne, som forventes at blive afsluttet inden sommerferien, men borgmester Jan Boye regner med, at det bliver i omegnen af 1 milliard kroner.

Af den milliard skal staten - ifølge en særlig lovgivning - have 40 procent. Så når alle aftaler er på plads, vil Odense formentlig stå med omkring 6-700 millioner kroner til at realisere visioner.

- Pengene er øremærket til anlæg. Og i forligskredsen er vi enige om, at de første 250 millioner kroner skal gå til at få Thomas B. Thriges Gade lukket. Hvad resten af provenuet skal bruges til, aftaler vi i forligskredsen, når vi ved, hvor meget det drejer sig om, men vi er enige om at tilgodese nybygninger og renoveringer på skole- og institutionsområdet, siger borgmester Jan Boye, kons.
 
Socialdemokraterne vil i de kommende forhandlinger arbejde for, at en væsentlig del af fusionsmillionerne kommer til at gå til investeringer i velfærd og kultur i byens mange lokalområder.
 
- Skal vi bremse den alarmerende fraflytning af børnefamilier og højtuddannede, som vi har været vidne til de seneste år, så er det fornuftigt skabe attraktive rammer i lokalområderne, hvor langt de fleste odenseanere lever. Og her kan ingen være i tvivl om, at mange skoler, dagsinstitutioner og idrætsfaciliteter trænger til en kærligt løft, siger rådmand Anker Boye, soc.

Pengene bliver frigivet over 10 år med 1/10 om året.

Oversigt

    Oversigt