I det fynske folks tjeneste

Rift om pladserne på Syddansk Erhvervsskole

Unge med drømme om en elektriker-, mekaniker- eller tandklinikassistentuddannelse må på venteliste - der er simpelthen ikke pladser nok.

Der er flere og flere der gerne vil uddannes til tømrer, murer og smed.

Flere end nogensinde før har nemlig søgt ind på Syddansk Erhvervsskole, og skolen forventer at runde 6000 årselever i 2010. Det er en fremgang på over ti procent siden 2008.

- Vi får mange elever som måske førhen ville arbejde uden uddannelse, men det er blevet meget sværere. Derfor får vi også flere kursister, som bruger en ledighedsperiode til at få papir på det de kan, fortæller skolens direktør Niels Henning Olsen.

Flere praktikpladser

Og det skulle være muligt for kursisterne at få en praktikplads. Efter mere end et år med nedgang begynder kurven nu at vende.

Og selvom det stadig kan være svært at finde den helt rigtige plads, så opfordrer direktøren til at kursisterne holder fast i deres uddannelsesønske.

- De unge, der starter på en uddannelse hos os, vil med stor sandsynlighed få let ved at finde arbejde i fremtiden. Der er rigtig mange der går på pension i de kommende år, så det er lige før der er jobgaranti, hvis man dygtiggør sig og ellers passer sin uddannelse, siger Niels Henning Olsen.

Syddansk Erhvervsskole har 45 forskellige erhvervsuddannelser.

Læs mere om uddannelserne her