Riisager: Mere frihed og faglighed til folkeskolen

Merete Riisager er både overrasket og glad over at være blevet udnævnt til ny undervisningsminister. Hun bebuder mere faglighed og større frihed til folkeskolerne.

- Når man går ind i et nystiftet parti, så ved man aldrig hvad der sker, så jeg er både meget overrasket og meget glad over at være blevet undervisningsminister, siger Merete Riisager til TV 2/FYN. 

Den nye undervisningsminister har gentagne gange kritiseret folkeskolereformen og de længere skoledage, som hun blandt andet har kaldt "hullahop tid". Men nu har Liberal Alliance tiltrådt skolereformen og dermed de lange skoledage. 

- Lange skoledage er ikke et mål i sig selv, men jeg vedkender mig, at vi har tiltrådt skolereformen. Men jeg vil også præge folkeskolen i min retning og kæmpe for mere faglighed og større frihed til de enkelte skoler, siger undervisningsministeren. 

Hun har ved flere lejligheder kæmpet for privat- og friskolerne, og hendes udnævnelse er blevet mødt med både chok og skepsis af blandt andet oppositionen i Folketinget.

- Der kommer ingen revolutioner i folkeskolen. Jeg vil sikre, at det bliver folkets skole, og at dem der bruger skolen får større indflydelse. Vi skal uddanne til demokrati og sikre at vores børn både for plads til et skoleliv og et fritidsliv, siger ministeren.

 

 

Oversigt

    Oversigt