I det fynske folks tjeneste

Rikke Hahn vil i form med Royal Run-løbeklub

00:31

Royal Run har givet 47-årige Rikke Hahn fra Svendborg mod på at genoptage motionsløb.

Royal Run har givet 47-årige Rikke Hahn fra Svendborg mod på at genoptage motionsløb. Foto: Privat

1 af 2

De 17 fynske Royal Run-løbeklubber giver gode muligheder for at komme i gang med løbetræning frem mod Royal Run den 21. maj.

Når Kronprinsen til foråret besøger Odense i forbindelse med sin fødselsdag, inviterer han til fællesløb på enten en mil (1,609 kilometer) eller ti kilometer.

I den forbindelse har projektet 'Bevæg dig livet' og TV 2/Fyn etableret 17 løbeklubber på hele Fyn. 

Læs også Bliv klar til Royal Run med TV 2/Fyn

Én af løbeklubberne på Fyn er Tved G&I, der ligger nord for Svendborg. Klubben har fællestræning hver onsdag klokken 18.00, og træner både erfarne løbere og nybegyndere frem mod Royal Run, der finder sted den 21. maj i Kongens Have i Odense.

47-årige Rikke Hahn fra Svendborg er en af løberne i Tved G&I. Hun har løbet i en længere periode som ung, men så druknede det i børn og job. I mange år har hun slet ikke løbet, men nu skal det være.

- Det er den perfekte alder at gå i gang igen med løb og yoga. Jeg har længe gerne ville i gang, og nu er der endelig en anledning med Royal Run, fortæller hun til TV 2/Fyn. 

Mandag aften så Rikke Hahn de regionale nyheder, hvor der var et indslag om Royal Runs løbeklubber. Det blev startskuddet til at genoptage løbesporten.

00:51 Luk video

- Så gik jeg ind på hjemmesiden og tænkte: "Nu er det nu", siger Rikke Hahn, der til daglig arbejder som erhvervspsykolog.

De fynske Royal Run-løbeklubber har opstart i januar og februar, og der er stadig mulighed for tilmelding. Du kan læse mere om de forskellige løbeklubber her.

Jeg har længe gerne ville i gang, og nu er der endelig en anledning med Royal Run

Rikke Hahn (47), Svendborg

Rikke Hahn har før prøvet at starte op på egen hånd, men røg ind i skader, fordi hun pressede sig selv for hårdt. Derfor passer det hende rigtigt godt at skulle løbe i en løbeklub nu.

- Her kommer det dels til at foregå i det rigtige tempo, og dels kan jeg være sammen med jævnbyrdige på mit niveau. Så slipper jeg for, at de tænker; ”Se, der kommer hende den gamle, hvor pinlig er hun lige?”, siger hun.

Læs også Løbeklubber træner fynske nybegyndere til Royal Run

Deltagerne til Royal Run-løbet den 21. maj har to og en halv time til at gennemføre ti-kilometerdistancen, og det er mere tid, end hvad der normalt er til at nå i mål på lignende distancer. Og netop tidsgrænsen gjorde Rikke Hahn mere rolig. 

- Det ved jeg, at jeg helt sikkert kan. Og jeg skal nok komme i løbeform. Jeg har jo helt frem til maj, siger Rikke Hahn.

Til selve løbsfesten i Odense er der allerede knap 3.800 tilmeldte foruden tilskuere, der kommer for at se løbet og fejre Kronpris Frederik. Du kan tilmelde dig her.

Royal Run løbeklub, Tved G&I

  • Info og tilmelding: holgerheldager@outlook.dk
  • Opstart: Onsdag den 31. januar kl. 18.00
  • Træningsforløb: Onsdage kl. 18.00
  • Sted: Tvedhallen, Skolevej 4, 5700 Svendborg.

Herunder har vi samlet ti dårlige undskyldninger som fynske løbere kan bruge, hvis de vil undgå løbeturen: 

Hvis du ikke kan se videoen så klik her. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.