I det fynske folks tjeneste

Rikke Møller har fokus mod OL

I 2014 vandt svømmeren Rikke Møller Pedersen næsten alt. 2015 har også budt på højdepunkter, selvom hun mest er fokuseret på det kommende OL.

01:28

Rikke Møller Pedersen har vundet VM-bronze i 2015. Men hun er fuldt opsat på at tage flere medaljer til OL i Rio.

1 af 2

Rikke Møller Pedersen vil mest af alt betegne 2015 som en blandet fornøjelse i vandet.

- Der har selvfølgelig været opture, jeg er enormt glad for min VM-bronze, men jeg ved også godt at det kunne have været langt bedre. Så har der været nogle stævner. For mig har det mest af alt været en sæson, der har været lidt svær at holde styr på, siger Rikke Møller Pedersen.

Medaljehøsten har ikke været så stor i 2015 som den var i '14, hvor det blev til både EM- og VM-guld. Men den rutinerede svømmer mener selv, at det er på grund af det kommende OL, hun træner intenst imod, og hvor hun for alvor vil sætte jagten ind på medaljer:

- Det er i hvert fald det, jeg bilder mig selv ind, for der har ikke været meget, der har kunnet sætte nervøsiteten i gang til stævnerne. Så jeg tænker, at jeg går og gemmer det hele til det rigtige øjeblik.

Selvom OL er det store medaljemål i 2016, så er Rikke Møller Pedersens største motivation at vise sig selv, at hun er en fantastisk svømmer.

- De største sejre er dem, hvor jeg har overvundet mig selv og ikke nødvendigvis har kunnet vise et eller andet stykke metal frem bagefter. Det er at overvinde mig selv, der er drivkraften bag det hele, siger Rikke Møller Pedersen.