Rikke Møller Pedersen blev diskvalificeret

En dommerkendelse kostede lørdag fynboen Rikke Møller Pedersen endnu en medalje ved EM på kortbane i Istanbul.

Det skriver politiken.dk

I det indledende heat var den danske europarekordholder ellers suverænt hurtigst i 100 meter brystsvømning, men tiden 1.04,76 min. blev aldrig registreret som officiel, fordi Rikke Møller Pedersen blev diskvalficeret.
- Som jeg har hørt det, er der tale om flyben efter en af vendingerne, forklarer den danske holdleder Lisa Møller til politiken.dk.

Den chokerende diskvalifikation kommer dagen efter, Rikke Møller Pedersen sikrede sig sin karrieres første internationale medalje, da hun satte europarekord og vandt guld i 200 meter brystsvømning.

I brystsvømning må deltagerne efter start vendinger kun foretage et benspark under vandet, og det er forbudt at lave en bølgende bevægelse med benene som i eksempelvis butterfly - deraf udtrykket "flyben".

Rikke Møller Pedersen havde ingen grund til bevidst at snyde sig til nogle ekstra tiendedeles fordel. Hun skulle have været blandt de 20 bedste for at gå videre til eftermiddagens semifinaler, og hendes indledende tid var mere end et halvt sekund hurtigere end den næstbedste - og næsten tre sekunder hurtigere end den langsommeste semifinalist.

Oversigt

    Oversigt