Rikke Møller Pedersen vinder EM-guld

Rikke Møller Pedersen vinder guld i 200-meter brystsvømning og sætter europarekord ved EM på kortbane i Istanbul.

Der skulle ikke gå lang tid efter Lotte Friis' guld ved EM på kortbane i Istanbul, før Danmark fik endnu en medalje af den fornemste karat.

Cirka en halv time efter Friis' sejr på 800-meter fri vandt Rikke Møller Pedersen guld i 200-meter bryst i tiden 2.16,66 minutter, som samtidig er en forbedring af danskerens egen europarekord.

Nadja Higl fra Serbien var 0,86 sekunder efter Rikke Møller Pedersen, mens svenskeren Joline Höstman tog sig af bronzen.

Rikke Møller Pedersen styrede løbet fra start til slut og levede dermed op til favoritværdigheden. EM-guldet er den foreløbige kulmination på en fantastisk periode for Rikke Møller Pedersen, som har erobret europarekorderne på kortbane i både 100- og 200-meter brystsvømning.

I herrernes 400-meter medley blev Chris Christensen nummer 10 og sidst i finalen.