Rikke Møller svømmer sig i finale på favoritdistance

Natten til fredag dansk tid kan den fynske verdensrekord-holder, Rikke Møller Pedersen, revanchere fjerdepladsen fra OL i London i 200 meter bryst.

Brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen kan natten til fredag dansk tid vinde sin første olympiske medalje, når hun er med i finalen i 200 meter brystsvømning.

I semifinalen blev det fynske svømme-es nummer fire i sit heat og samlet nummer fem på tværs af de to semifinaler.

Den 27-årige fynbo er indehaver af verdensrekorden på distancen i tiden 2 minutter og 19,11 sekunder. Den tid blev også sat i en semifinale, men så hurtig var fynboen trods alt ikke i bassinet i Rio.

Her var semifinaletiden lidt mere end tre sekunder langsommere - 2 minutter og 22,45 sekunder.

Efterfølgende var Rikke Møller Pedersen tilfreds med sin præstation, og hun forventer en meget tæt kamp om medaljerne i finalen.

- Det er godt, jeg er med videre, så jeg får chancen for at vise, at jeg kan mere end det her, men jeg er tilfreds med min indsats.

- Jeg skal holde fast i, at det her ikke handler om tiderne, men om placeringer. Pladsen i finalen betyder alt, for så har vi lige store chancer. Vi er enormt tætte, så det bliver virkelig spændende, siger Rikke Møller Pedersen.

Danskeren vendte som nummer fem efter de første 50 meter, og midtvejs lå hun nummer tre. Siden kom hun op på andenpladsen, inden hun faldt lidt tilbage på de sidste 50 meter.

Rikke Møller Pedersens finale svømmes klokken 3.09 fredag morgen dansk tid. Blandt modstanderne finder man russeren Yuliya Efimova, der helt op til det sidste måtte vente med at få starttilladelse på grund af en tidligere dopingdom.

Australieren Taylor McKeown satte bedste tid i semifinalen.