I det fynske folks tjeneste

Ringe-fabrik skifter ejer

F. L. Smidth-koncernen har solgt betonvarefabrikken i Ringe til en jysk konkurrent.  

F. L. Schmidt-koncernen har solgt betonvarefabrik i Ringe

F. L. Smidth-koncernen har solgt betonvarefabrikken i Ringe til en jysk konkurrent, IBF Betonvarer i Ikast, som lover, at alle 70 fynske arbejdspladser bevares.


F. L. Smidth-virksomheden Unicon skiller sig af med flere fabrikker i Danmark og i udlandet for at koncentrere sig om fabriksbeton.


\"Vi skal kunne levere hurtigere og meget mere fleksibelt end hidtil. Det kræver en masse ressourcer og ledelseskraft og investeringer i ny teknologi. Vi har derfor besluttet at være en førsteklasses spiller på ét område i stedet for at skulle udvikle tre forretningsområder,\" siger adm. direktør Kent Arentoft til Berlingske Tidende.


Fabrikken i Ringe producerer afløbsprodukter, d.v.s. rør og brønde, og er derfor solgt fra.


I alt 880 medarbejdere af Unicons i alt 2.200 er ansat i de afdelinger, som sælges fra.


Unicon samlede for få år siden den danske fremstilling af afløbsprodukter i Ringe. Det skyldtes ifølge Unicon Ringes geografiske placering og åbningen af Storebæltsforbindelsen.


Den nye ejer, IBF Betonvarer i Ikast, har i forvejen en fabrik på Fyn, nemlig i Harndrup. Men der er ingen planer om at fusionere de to fynske fabrikker, oplyser IBF i Ikast.


IBF har meddelt sine medarbejdere, at alle 70 arbejdspladser i Ringe opretholdes, og at der ikke er planer om nedskæringer.


 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.