I det fynske folks tjeneste

Ringe opbakning til semiarium

01:51

Region Syddanmark godkender i en foreløbig udtalelse at Skårup Seminarum nedlægges

1 af 2

I et foreløbigt udkast accepterer Region Syddanmark lukningen af Skaarup Seminarium, men foreslår plastre på såret. Ikke godt nok, siger SF.  

Foreslår fjernundervisning

Regionsrådet beklager i den første officielle udtalelse, at University College Lillebælt har besluttet at samle læreruddannelserne på Fyn i Odense, og nedlægge læreruddannelsen i Skårup.
I den foreløbige udtalelse opfordrer regionsrådet, som et plaster på såret, at University College Lillebælt udarbejder forskellige løsninger fx i form af fjernstudier eller forlagt undervisning til at sikre uddannelsesudbuddet på hele Fyn.

Praktik i udkantsområderne

Desuden opfordrer Region Syddanmark at man sikrer at de lærerstuderende kommer i praktik i udkantsområderne.  
" University College Lillebælt bør sikre, at de lærerstuderende opbygger en tilknytning til udkantsområderne, som vil kunne resultere i en øget jobsøgning her" hedder det i den  udtalelse.
 

Utilfreds med udtalelse

Men det foreløbige udkast  får flere af regionsrådspolitikerne op af stolene.
- Jeg bakker ikke op om udtalelsen. For det er regionens opgave at sikre at der et varieret udbud af uddannelser i hele regionen. Og Odense ER ikke hele regionen. Det er vigtigt at der også er uddannelser som i udkantsområder som Svendborg,  siger  Mette Valentin, medlem af Region Syddanmark for SF .  
 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.