Ringe opbakning til semiarium

I et foreløbigt udkast accepterer Region Syddanmark lukningen af Skaarup Seminarium, men foreslår plastre på såret. Ikke godt nok, siger SF.  

Foreslår fjernundervisning

Regionsrådet beklager i den første officielle udtalelse, at University College Lillebælt har besluttet at samle læreruddannelserne på Fyn i Odense, og nedlægge læreruddannelsen i Skårup.
I den foreløbige udtalelse opfordrer regionsrådet, som et plaster på såret, at University College Lillebælt udarbejder forskellige løsninger fx i form af fjernstudier eller forlagt undervisning til at sikre uddannelsesudbuddet på hele Fyn.

Praktik i udkantsområderne

Desuden opfordrer Region Syddanmark at man sikrer at de lærerstuderende kommer i praktik i udkantsområderne.  
" University College Lillebælt bør sikre, at de lærerstuderende opbygger en tilknytning til udkantsområderne, som vil kunne resultere i en øget jobsøgning her" hedder det i den  udtalelse.
 

Utilfreds med udtalelse

Men det foreløbige udkast  får flere af regionsrådspolitikerne op af stolene.
- Jeg bakker ikke op om udtalelsen. For det er regionens opgave at sikre at der et varieret udbud af uddannelser i hele regionen. Og Odense ER ikke hele regionen. Det er vigtigt at der også er uddannelser som i udkantsområder som Svendborg,  siger  Mette Valentin, medlem af Region Syddanmark for SF .  
 

Oversigt

    Oversigt