I det fynske folks tjeneste

Risiko for kø: Ny asfalt på Storebæltsbroen

Fra torsdag den 1. juni og på en række andre dage i juni og juli skifter Storebælt asfaltslidlag på broen. Det betyder risiko for kø og længere rejsetid.

Foto: Ole Holbech

Der lægges ny asfalt på dele af Storebæltsbroen i den kommende tid, og det vil betyde vejarbejde med nedsat hastighed i perioder.

Det er det øverste lag asfalt, det såkaldte slidlag, der skal skiftes på en del af Storebæltsbroen.

Af hensyn til ferietrafikken kommer arbejdet først og fremmet til at foregå i aften- og nattetimerne.

I denne omgang er der højbroen i retning mod Sjælland, der skal have ny asfalt, og det er alene asfalten i det inderste  spor, hvor lastbiler og anden tung trafik kører, der udskiftes.

Mens arbejdet finder sted, vil der være dobbeltrettet trafik og en hastighedsbegrænsning på 80 km/t i det vestgående spor i retning mod Fyn. 

Asfaltarbejdet skal sikre, at Storebæltsbroen fortsat er sikker og behagelig at køre på for trafikanterne og at den kan holde mange år endnu, fortæller Storebælt.

- Vi gør os umage med at lægge arbejdet på tidspunkter, hvor vi kan se, at trafiktallene er lave, og hvor vi generer trafikken mindst muligt. Derfor udføres vejarbejdet fortrinsvis i aften- og nattetimerne. Desværre er det ikke muligt at undgå, at vedligeholdelsesarbejde engang imellem kommer til at forstyrre trafikken, skriver Storebælt i en pressemeddelelse.

Mens arbejdet finder sted, vil der være dobbeltrettet trafik og en hastighedsbegrænsning på 80 km/t i det vestgående spor i retning mod Fyn.  Foto: Vejdirektoratet

Asfaltarbejdet på Storebæltebroen

Arbejdet finder sted på følgende tidspunkter:
  • Torsdag den 1. juni kl. 19 til fredag den 2. juni kl. 8
  • Lørdag den 3. juni kl. 14 til søndag den 4. juni kl. 9
  • Lørdag den 10. juni kl. 15 til søndag den 11. juni kl. 9
  • Lørdag den 17. juni kl. 16 til søndag den 18. juni kl. 9
  • Lørdag den 1. juli kl. 17 til søndag den 2. juli kl. 9
Følg Sund&Bælt på Twitter og få løbende information om vejarbejdet, eller modtag informationen direkte ved at tilmelde dig deres sms-service - send sms til 1231 med teksten BRO INFO.