I det fynske folks tjeneste

Risiko for kø: Ny asfalt på Storebæltsbroen

Foto: Ole Holbech

Fra torsdag den 1. juni og på en række andre dage i juni og juli skifter Storebælt asfaltslidlag på broen. Det betyder risiko for kø og længere rejsetid.

Der lægges ny asfalt på dele af Storebæltsbroen i den kommende tid, og det vil betyde vejarbejde med nedsat hastighed i perioder.

Det er det øverste lag asfalt, det såkaldte slidlag, der skal skiftes på en del af Storebæltsbroen.

Af hensyn til ferietrafikken kommer arbejdet først og fremmet til at foregå i aften- og nattetimerne.

I denne omgang er der højbroen i retning mod Sjælland, der skal have ny asfalt, og det er alene asfalten i det inderste  spor, hvor lastbiler og anden tung trafik kører, der udskiftes.

Mens arbejdet finder sted, vil der være dobbeltrettet trafik og en hastighedsbegrænsning på 80 km/t i det vestgående spor i retning mod Fyn. 

Asfaltarbejdet skal sikre, at Storebæltsbroen fortsat er sikker og behagelig at køre på for trafikanterne og at den kan holde mange år endnu, fortæller Storebælt.

- Vi gør os umage med at lægge arbejdet på tidspunkter, hvor vi kan se, at trafiktallene er lave, og hvor vi generer trafikken mindst muligt. Derfor udføres vejarbejdet fortrinsvis i aften- og nattetimerne. Desværre er det ikke muligt at undgå, at vedligeholdelsesarbejde engang imellem kommer til at forstyrre trafikken, skriver Storebælt i en pressemeddelelse.

Mens arbejdet finder sted, vil der være dobbeltrettet trafik og en hastighedsbegrænsning på 80 km/t i det vestgående spor i retning mod Fyn.  Foto: Vejdirektoratet

Asfaltarbejdet på Storebæltebroen

Arbejdet finder sted på følgende tidspunkter:
  • Torsdag den 1. juni kl. 19 til fredag den 2. juni kl. 8
  • Lørdag den 3. juni kl. 14 til søndag den 4. juni kl. 9
  • Lørdag den 10. juni kl. 15 til søndag den 11. juni kl. 9
  • Lørdag den 17. juni kl. 16 til søndag den 18. juni kl. 9
  • Lørdag den 1. juli kl. 17 til søndag den 2. juli kl. 9
Følg Sund&Bælt på Twitter og få løbende information om vejarbejdet, eller modtag informationen direkte ved at tilmelde dig deres sms-service - send sms til 1231 med teksten BRO INFO.

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.