Ritts kampdag: Jeg kan godt lide at kvinderne rotter sig sammen

Hun er tidligere minister, tidligere EU-kommissær og tidligere overborgmester i København.Derudover har hun skrevet bøger og drevet en æbleplantage på Fyn. Dermed er hun også beviset på, at kvinder kan opnå det, de vil. Men derfor må de gerne rotte sig sammen.

Onsdag talte Ritt Bjerregaard hos LO Fyn i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag for over 150 deltagere - flest kvinder.

quote Men jeg kan meget godt lide, at kvinderne rotter sig sammen og siger, at det her er uretfærdigt: Nu vil vi gøre noget ved det. 

Ritt Bjerregaard

Nu er der jo dukket lidt mænd her op i dag - er det så ikke en kamp kvinder og mænd kan tage sammen i stedet for, at kvinder skal tage den kamp alene?

- Selvfølgelig kan man tage den kamp fælles. Men jeg kan meget godt lide, at kvinderne rotter sig sammen og siger, at det her er uretfærdigt: Nu vil vi gøre noget ved det.  Og hvis der så kommer nogle mænd og siger, at det har I da fuldstændig ret i, så er det da kun dejligt, lyder det fra Ritt Bjerregaard. 

Se mere fra kampdagen her.

Ritt Bjerregaard mener, at der stadig skal kæmpes. 

- Det er jo stadig sådan, at der ikke er ligeløn i Danmark. Og der er også dårligere pensionsforhold for kvinder, fordi det er jo dem, der tager barslen. Og så synes jeg, at vi engang skal nå dertil, hvor kvinder og mænd har lige meget  barsel, fordi det tror jeg betyder rigtig meget for familien i det daglige efterfølgende, siger Ritt Bjerregaard til TV 2/FYN. 

LO Fyn vil gerne med kampdagen kæmpe for kvinders ligeret og for demokrati og retfærdighed i hele verden. Og Ritt Bjerregaard mener, at hvis man kigger på kvinders forhold i andre dele af verden, så er der lang vej endnu. 

- Vi ser billeder fra ulande, vi ser billeder fra Mellemøsten, hvor kvinder ikke må køre bil, og de skal gå fuldstændig tilhyllet, så det er jo helt åbenlyst, at hvis vi har det brede internationale syn, så er der næsten alt for meget at tage fat på. 

 

 

Oversigt

    Oversigt