I det fynske folks tjeneste

Robotboom: Fynboer hapser ni ud af ti job

Den fynske robotklynge har vokseværk, og med mere end 100 virksomheder og 2.600 ansatte gavner boomet hele Fyn. For i ni ud af ti robotjob sidder en fynbo.

Nye tal fra klyngeorganisationen Odense Robotics viser, at robotindustrien trods sin høje koncentration i og omkring Odense tiltrækker medarbejdere fra hele Fyn.

90 procent af robotindustriens 2.600 ansatte er bosat på Fyn og øerne. 

Odense har den største koncentration med 38 procent. Herefter kommer Faaborg-Midtfyn med 13 procent, Assens har 12 procent og Svendborg ni procent. 

Sådan her er 2.600 robot-job fordelt  Foto: Grafik / Odense Robotics

For Svendborg-borgmester Lars-Erik Hornemann er tallene gode nyheder. 

- Som borgmester er det særligt positivt, at vi nu har tal på, hvordan robotklyngens udvikling og vækst smitter af og skaber nye arbejdspladser på hele Fyn – og ikke kun i og omkring Odense, som man kunne have en formodning om. 

- Vi har nu et yderligere stærkt grundlag, der bekræfter, hvorfor det er så vigtigt, at vi på tværs af kommunegrænser samarbejder om at understøtte de erhverv og industrier, der kan skabe de arbejdspladser, som hele Fyn har brug for - uanset hvor virksomhederne er placeret.

Hos Cabinplant i Haarby, hvor man producerer avancerede maskiner til fødevareindustrien. ansatte man sidste år 30 nye medarbejdere, hvor de fleste kommer fra Fyn.

- Vi er hele tiden på jagt efter de gode hoveder og hænder. For os handler det om, at finde de rette kandidater. 
I dag rekrutterer vi fra hele Fyn, men med den efterspørgsel branchen forudser, betyder det, at vi også skal være i stand til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra resten af Danmark, fortæller HR-direktør, Hanne Nielsen fra Cabinplant. 

Manglen på medarbejdere til den fynske robot- og automationsindustri er ved at være en kendt udfordring. 
For nylig offentliggjorde Odense Robotics tal, der forudser, at den fynske robot- og automationsvirksomheder kommer til at efterspørge op til 60% flere ansatte end i 2016.

- Vi er hele tiden nødt til at være åbne over for innovative måder at tiltrække den nødvendige arbejdskraft på. 
Derfor er vi også gået med i ét af de nye initiativer i klyngen, hvor ledige og faglærte opkvalificeres til at varetage jobs i robot- og automationsbranchen, siger Hanne Nielsen.