Robotgigant åbner i Odense

Fyn bliver nu styrket som som Nordeuropas centrum for robotteknologi. Det sker når den japanske robotgigant FANUC i dag åbner en helt ny afdeling i forskerparken i Odense.

Det nye kontor skal fungere som showroom, hvor medarbejdere skal servicere og træne kunder i hele Norden.

- Fyn er et kraftcenter for robotudvikling. Her er mange robot-virksomheder, og der er også et godt universitet, som hjælper og understøtter virksomhederne. Vi mener, det er det rette sted at være, forklarer Bob Struijk, der er General Manager for FANUCs afdeling i Norden.

Et tilvalg af Odense

Det nye kontor kunne have været placeret i nordiske hovestæder som København eller Oslo - men Fyns robotekspertise, og Syddansk Universitet fik pilen til at pege på øen og Odense.

- Jeg synes allerede det er en anderkendelse, at de vælger lige præcis Odense som det sted, de etablerer sig. Det vil helt sikkert afspejle sig i både flere arbejdspladser og en masse nye samarbejder, siger Helle Thylkjær Henriksen, der er direktør for Syddanske Forskerparker, hvor kontoret skal ligge.

Arbejdspladser på vej

På verdensplan har FANUC 6500 medarbejdere - foreløbigt er der fem i Odense. Men det kan blive til mange flere.

- Vi har brug for unge talentfulde ingeniører, som kan støtte os og hjælpe vores kunder. Hvis vi kan få glæde af de kvikke hoveder på universiteterne - også mens de studerer, kan de komme og arbejde med vores teknologier, og vi kan vokse i fællesskab, håber Bob Struijk.

Besøg robotgigantens hjemmeside

Oversigt

    Oversigt