Robotindustrien er førende på Fyn

Den fynske robotindustri er stor, men potentialet til vækst og arbejdspladser er fortsat enormt.

Men de mange nye arbejdspladser kommer ikke af sig selv. For at Fyn kan bevare sin position som førende i robotindustrien, kræver det nye initiativer fra det offentlige.

- Der er et fantastisk miljø, men der er ingen tvivl om, at der er ligende miljøer andre steder i den store verden, hvor man jo hele tiden kigger på, og siger ' hvilken teknologi kan vi bringe for også gøre manuelt arbejde overflødig, men også sikre virksomheder endnu bedre konkurrenceevne,  siger Steen Nyemann Andersen, som er internationalsieringsrådgiver i Væksthus Syddanmark.

Hos væksthus forsøger de derfor at understøtte industrien, så der er flere der kommer ud på det store globale marked, ved at tilbyde en såkaldt sparringsproces.

- Vi kan være med til at vækst kortlægge virksomhedens potentiale i en tæt dialog og sammenspil med selvfølgelig virksomhedens ejer og måske lederkredsen også, fortæller Steen Nyemann Andersen.

Vilkårene og forholdene som innovationsvirksomhederne skal arbejde under skal konstant være opdateret for at sikre den bedst mulige konkurrenceevne for de fynske virksomheder. Sker det kan mange flere fynske job inden for robotindustrien være på vej de kommende år.

Senest har virksomheden MiR meldt ud, at de har planer om at åbne kontor i både USA og Kina.

Se det fulde interview med internationaliseringsrådgiveren her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt