Robotlandsholdet rykker og Ron-Leif ruller

Danmark har fået et robotlandshold. Holdet, der også tæller et par fynske piger, skal senere til VM i USA, men først gik turen til Odense, hvor Ron-Leif skulle vækkes til live.

Det første robotlandshold består af gymnasieelever, og de har konstrueret robotten Ron-Leif. 

I dag besøgte landsholdet Universal Robots i Odense, der er med til at sponsere holdet, som så kunne vise, hvad deres opfindelse kan. 

Og Ron-Leif kan både køre og skyde med en større bold, og det er lige præcis, hvad der er brug for i dysten mod hold fra hele verden.

- Jeg synes, det er rigtig fascinerende alt dét robotter kan. Hvis vi kigger på Universals Robots egne robotter - de kan jo bevæge sig selv - altså der er ikke engang, nogen der skal stå og røre ved dem. De er jo bare som et lille menneske, siger Amanda Fahrenholz Smith fra Faaborg, der er på landsholdet. 

 

RonLeif triller og skal med landsholdet til VM i USA

 

Men er det ikke lidt nørdet at sidde med robotter?

- Jeg synes, det er superfedt at være en nørd.

- Jeg synes, det er superfedt at være en nørd. Det betyder bare, at man kan lide noget - og man går op i det, fortæller en af de andre fynske piger - Laura Nøjsgaard fra Odense. 

Og meningen med det hele? At unge får lyst til tekniske fag og vælger at uddanne sig til - rigtig gættet - robotingeniører.

Oversigt

    Oversigt