Robotmøde i Odense

Omkring 50 førende robotforskere fra hele verden er fra mandag og tre dage frem samlet til stor konference på universitet i Odense. Forskerne skal blandt andet udvikle kunstig intelligens i robotter. Se videoklip med robotforsker Henrik Hautop Lund

50 førende robotforskere samlet i Odense

Omkring 50 førende robotforskere fra hele verden er fra mandag og tre dage frem samlet til stor konference på universitet i Odense. Forskerne skal blandt andet udvikle kunstig intelligens i robotter.

Henrik Hautop Lund er bare 30 år, men allerede professor. Han har kun været ansat et halvt år på Mckinney Møller Instuttutet for Produktionsteknologi, han har en stor udviklingskontrakt med LEGO og de næste tre dage er han vært for verdens 50 førende robotforskere.

Den unge professor er én af hoveddrivkrafterne bag Mckinney Møller Instuttets førende position inden for robotforskning. Henrik Hautop Lund beskæftiger sig især med kunstig intelligens og sammenhæng mellem intelligens og krop.

De næste tre dage skal forskerne beskæftige sig med robotternes såkaldte "adaptiv adfærd", det vil sige evnen til at registrere og tilpasse sig ændringer i omgivelserne.

McKinney Instituttet har tidligere været med til at udvikle robotter, der i dag anvendes til svejse- og maleopgaver på Lindøværftet.

Oversigt

    Oversigt