Robotsucces giver penge til nye ideer

Offentlig investering i robotfirmaet Universal Robots kommer nu nye iværksættere til gode. Syddansk Universitet og Syddansk Teknologisk Innovation har solgt deres anparter og skal nu investere i nye selskber.

For bare 5-6 år siden var Universal Robots en nystartet virksomhed, der havde brug for risikovillig kapital for at komme i gang. SDU og Syddansk Teknologisk Innovation havde pengene og købte anparter for at hjælpe det lovende firma i gang.

I dag har odense-virksomheden 26 ansatte og i år er salget vokset med 300 procent. Universal Robots sælger blandt andet robotløsninger til motorcykelproduktion i Indien, bilproduktion i Tyskland og kosmetikproduktion i Grækenland.

Virksomhedens succes har betydet, at de offentlige investorer er blevet købt ud, og for SDU og Syddansk Teknologisk Innovation har investeringen til og med været en god forretning.

Ikke alene er der blevet etableret en sund fynsk virksomhed - der er nu også endnu flere penge til nye projekter.

- Vi får væsentlig mere tilbage, end vi har investeret i selskabet. Faktisk svarer det til, at vi med de frigjorte penge nu kan investere i 6-8 nye syddanske selskaber, siger Klaus Holmsberg, direktør i Syddansk Teknologisk Innovation.

Oversigt

    Oversigt