I det fynske folks tjeneste

Robotter indtager børnehusene

En robot skal nu sørge for rene gulve i Odenses børnehuse. Kommunen tilbyder den automatiske gulvvasker til 50 børnehuse efter positive forsøg med robotter.

De seneste par måneder har børnene i syv odenseanske børnehuse kunne følge med i, hvordan robotter har gjort gulvene rene. Robotterne var i første omgang et pilotprojekt, men medarbejderne har været så begejstrede for de nye "gæster", at kommunen nu udvider til 50 børnehuse.

- Det er en fornøjelse at kunne byde ny teknologi indenfor, når den kan være med til at løfte kvaliteten. I børnehusene sker dette kvalitetsløft ved, at robotgulvvaskerne fungerer som et fleksibelt supplement til den øvrige rengøring siger By- og Kulturrådmand Steen Møller.

Og der har tilsyneladende været behov for en ekstra hånd til den daglige rengøring.

- At gulvene bliver renere afsløres af det beskidte spildevand, som vi dagligt skifter, fortæller Vivi Jessing, leder af Børnehuset Juelsgade.

Robotgulvvaskerne har også sine begrænsninger, og det bliver blandt andet fremhævet, at de larmer en del. Derfor er de primært blevet brugt på de stuer, som står tomme, mens børnene leger udenfor.

Robotterne kommer ikke til at erstatte den traditionelle rengøring, men skal fungere som et supplement til den daglige rengøring.

Ved du noget? Så send os et tip