Robotter kan redde små virksomheder

Et forsøg med fleksible robotter kan øge konkurrenceevnen hos små og mellemstore virksomheder. Det viser et forsøg som Mærsk Instituttet på Syddansk Universitet har gennemført i samarbejde med en virksomhed i Vejle.

-

Et forsøg med fleksible robotter kan øge konkurrenceevnen hos små og mellemstore virksomheder. Det viser et forsøg som Mærsk Instituttet på Syddansk Universitet har gennemført i samarbejde med en virksomhed i Vejle.

Det er fødevarevirksomheden Easyfood i Koling, der har brugt såkaldte fleksible robotter i produktionen. Robotterne kan omstilles til flere forskellige opgaver, og det kan øge produktiviteten med 25 procent, viser forsøget.

- Vi kommer ikke uden om robotteknologien, hvis vi skal leve op til markedets krav om fleksibilitet. Det kan være med til at stoppe outsourcing, fordi man bevarer konkurrenceevnen i Danmark, siger direktør Flemming Paasch fra Easyfood.

Forsøget i Vejle er bare et af de mange projekter, som konsortiet bag fleksible robotter i øjeblikket gennemfører. Konsortiet består af Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Syddansk Universitet, virksomhederne ABB A/S, Glenco A/S, Easyfood A/S og Dan Cake A/S og Vejle og Fyns Amt.

- Det er vigtigt at have et tæt samarbejde med både leverandører og slutbrugere, for det giver os et klart fokus på, hvilke ønsker de har, og hvor vi kan gøre en forskel med forskningen. Det betyder, at der bliver bygget en bro, så viden kan gå hurtigere fra forskning til virksomhederne, siger professor Henrik Hautop Lund fra Mærsk Instituttet.

Oversigt

    Oversigt