Robotter løs i porremarken

Fredag slipper ingeniørstuderende fra SDU robotter løs i en porremark. Robotterne skal dyste om, hvilken der klarer markarbejdet bedst.

En gruppe studerende har droppet ferie og strandture og i stedet deltaget i et sommerkursus, hvor de har designet og udviklet terrængående robotkøretøjer til landbruget.

Præsenterer markrobotten "Armadillo"

I følge FN runder jordens befolkning 9,1 milliarder mennesker i 2050. En udvikling, der medfører store samfundsmæssige udfordringer, blandt andet inden for fødevareressourcer. Denne problemstilling arbejder studerende og forskere på Syddansk Universitet med at løse.

- Vi ser i dag en stigende befolkningstilvækst, og masser af lande har behov for flere og bedre fødevarer. Derfor bliver vi nødt til at udvikle nogle bæredygtige løsninger. Faktisk overforbruger vi allerede nu, så det haster, siger kursusleder Kjeld Jensen, SDU.

Fredag præsentere SDU også nogle af de aktuelle forskningsprojekter herunder markrobotten "Armadillo", som er deres bud på fremtidens traktor til landbruget. Den bruges aktuelt til forsøg indenfor bæredygtig ukrudtsbekæmpelse samt humanitær minerydning i udviklingslande.

I september bliver alle robotterne pakket på en lastbil og kørt til Danmarks Industrimuseum i Horsens, hvor de skal være med på en udstilling med navnet "dyt båt robot".

Læs mere

Oversigt

    Oversigt