I det fynske folks tjeneste

Robotter trækker virksomheder til Fyn

Odense er blevet en magnet for virksomheder, som vil være en del af roboteventyret. Sønderjyske Hannemann Engineering har åbnet afdeling i Forskerparken

Forskerparken i Odense var et oplagt valg, da Palle Hannemann skulle finde kvadratmeter til en ny afdeling af Hannemann Engineering ApS, der har hovedsæde i Sønderborg. Foto: Hannemann Engineering

 

Det sønderjyske firma Hannemann Engineering ApS er rykket til Fyn med en ny afdeling. Det har allerede resulteret i tre nye fynske kunder. 

- Vi har åbnet en afdeling på Fyn for at komme tættere på det automations- og robotmiljø, der er i Odense. Vi følger udviklingen med robotklyngen tæt, og vi ser os som en naturlig del af værdikæden, når det handler om robotter og automation

Palle Hannemann, indehaver af Hannemann Engineering ApS.

Hannemann Engineering ApS er også på udkig efter samarbejdspartnere og dygtige ingeniører. Virksomheden  hovedsæde i Sønderborg og udvikler hjælpeværktøjer til forskellige robotfabrikater og automationsudstyr. De udvikler også skræddersyede håndteringssystemer, når et emne skal transporteres til og fra robotten.

 

Robotnetværket trækker

Palle Hannemann valgte at placere sin nye afdeling i Odense Forskerpark, fordi han ønsker at gøre Hannemann Engineering ApS til en integreret del af det fynske erhvervsliv og ikke mindst en naturlig del af det landsdækkende danske robotnetværk. Virksomheden ser det som et plus, at Forskerparken rummer Odense Robotics, Udvikling Fyn, Dansk Robot Netværk DIRA og det nationale innovationsnetværk RoboCluster.

Selve Forskerparken i Odense betegnes som Danmarks nye kraftcenter inden for velfærds- og robotteknologi samt erhvervsfremme. Det internationale miljø er centralt placeret midt i Danmark og tæt ved landets 3. største universitet, Syddansk Universitet.

 

Søger ingeniører

I første omgang er det planen, at Hannemann Engineering ApS kontoret i Odense skal bemandes af en ingeniøruddannet projektmedarbejder. Men på kort sigt er det planen, at antallet af ansatte skal vokse i takt med tilgangen af flere fynske kunder.

- I en nær fremtid skal vi være tre til fem personer her på kontoret. Det vil være ingeniører, og jeg er på udkig efter nye ansatte, siger Palle Hannemann.

 

Hurtig kontakt til nye kunder

Hannemann Engineering ApS har allerede fået tre nye kunder efter kun knap en måned i det nye kontor.

- Det bekræfter mig jo bare i, at det er det helt rigtige sted, vi har valgt for vores udvidelse af firmaet, siger Palle Hannemann.

En af de nye kunder er Robot Nordic, ledet af direktør Michael Hye Nielsen. Robot Nordic, der også er ny i Forskerparken, er en automatiseringsvirksomhed, der hjælper produktionsvirksomheder med at blive mere effektive, både kvalitets- og produktionsmæssigt. Det foregår ved automatisering af processer og integration af robotter i logistik, palletering, emballering og produktion.

- Vi manglede et firma som Hannemann Engineering ApS i den pakke, som vi tilbyder vores kunder, så det her match kan komme begge vores firmaer til gode, siger Michael Hye Nielsen.

 

Involveret i insektproduktion

Med sin nye fynske afdeling er Hannemann Engineering ApS også kommet tættere på Teknologisk Institut i Odense.

- Vi har allerede et godt samarbejde med Teknologisk Institut i forbindelse med en automatiseret produktion af melorme, hvor vi er med til at udvikle en effektiv proces, når produktionen skal op i en større skala, fortæller Palle Hannemann.

Projektet hedder SUSMEAL, og formålet er at undersøge, hvordan en produktion af melorme kan være med til at bidrage til at løse udfordringen med manglen på mad i fremtiden. Det er et dansk-hollandsk samarbejde mellem Proti-Farm, Hannemann Engineering ApS og Teknologisk Institut.

 

Flere afdelinger på vej

Den positive udvikling i Hannemann Engineering ApS varsler godt for flere afdelinger andre steder i landet.

- Hvor kan jeg ikke løfte sløret for endnu, men jeg kan sige, at Odense ikke bliver det eneste sted i Danmark, hvor vi åbner en ny afdeling. Vi vil være den foretrukne mekanikpartner til systemudbydere og integratorer af automationsløsninger, siger Palle Hannemann, indehaver af Hannemann Engineering ApS.

 

Hannemann Engineering Aps

  • Har specialiseret sig i projektering og udvikling af mekanisk håndterings- og automationsudstyr til industrien og leverer specielle mekaniske løsninger og konsulentarbejde.
  • Virksomheden er grundlagt i 2007 af indehaver Palle Hannemann og beskæftiger 8 ansatte.

 

Forskerparken i Odense

  • Blev indviet i 1992 og huser i dag 60 virksomheder, institutioner og centre med over 500 medarbejdere.
  • Parkens 10.000 m2 består af kontorer, laboratorier, innovationscenter, showroom, multimedierum samt auditorium.