Rock-koryfæer skal sparke gang i Odenses nye musikmesse

Navne som Kasper Eistrup fra Kashmir og Franz Beckerlee fra Gasolin skal trække folk til Music Days i Odense. Ikke med musik, men samtaler.

Tre erfarne herrer fra musikbranchen har gået i flere år og brygget på planerne for en ny folkelig musikmesse. Og det er ikke hvem som helst.

Poul Martin Bonde, der er bedst kendt som talsmand for Smukfest, har slået pjalterne sammen med Bo Andersen og Carl Erik Hesseldal, der begge har rødder i bookingbureauet Skandinavian.

- Vi vil gerne lave en event, hvor udgangspunktet er, hvad der sker bagved musikken. Hvad er det, kunstnerne trigger på. Hvad er deres historier bag musikken, forklarer Poul Martin Bonde.

De kiggede efter et egnet sted over hele landet, men det er ikke ligetil at finde det, når der skal være plads til lyd i så mange afskygninger, at der skal kunne spilles højt.
Mange steder.
Samtidig.

Men med byggeriet af Odeon i Odenses bymidte viste muligheden sig pludseligt. De tre dages musikmesse kommer til at foregå 10.-12. marts i Odeon, kun få dage efter den officielle indvielse af huset.

- Det passede meget med vores timing, og vi blev mødt af en enorm stor velvilje af folk her i Odense og fra Odense Kommune. Så det var helt oplagt, at vi skulle være her, siger Poul Martin Bonde.

Poul Martin Bonde er en af drivkræfterne bag Music Days.
Poul Martin Bonde er en af drivkræfterne bag Music Days.
Foto: Reza Sahraei

Man kan opleve artist talks, det vil sige samtaler mellem musikere om det emne, de elsker allermest, nemlig musikken. En af de annoncerede artist talks bliver med Kasper Eistrup fra Kashmir og Franz Beckerlee fra Gasolin.

Der vil blive en musikbiograf, hvor man kan se velproducerede musikdokumentarer, et musikalsk bogforum, hvor der er fokus på bøger om bands og musikbranchen, og så vil der være mulighed for at se demonstrationer af musikalsk grej og gear.

Der bliver desuden en plademesse, hvor man kan købe plader, og så kulminerer det hele med prisuddelingsshowet GAFFA Prisen, der flytter til Odense for at være en del af begivenheden Music days.

- Vi har været på jagt i København i flere år efter et sted, der var passende. Og der findes simpelthen ikke en sal, som der gør i Odense. Og da muligheden bød sig, synes vi faktisk også, det var fedt at rykke ud i provinsen, fortæller Robert Borges, der er direktør for GAFFA.

Kun få hundrede meter fra Odeon har Bo Ellegaard sin vinylbutik, Recordpusher, og han ser frem til, at Odense får en begivenhed for musikelskere, hvor han selv vil være til stede og sælge vinylplader.

- Det er jo supergodt for NYOdense og det lokale musikmiljø generelt. Det er jo sådan en event, der typisk var havnet i København førhen, og som Odense og provinsen aldrig havde set skyggen af, så for mig ser det ud til at blive en stor mulighed.

En partoutbillet til alle tre dage af Music Days koster 250 kroner, og hvis man også vil ind og se uddelingen af GAFFA Prisen, bliver den samlede pris 550 kroner.

Man kan se mere til programmet for Music Days på www.musicdays.dk

 

 

Oversigt

    Oversigt