Rockere dømt for at afpresse rockere

Fire rockere fik ved Retten i Odense mellem fem og otte måneders fængsel for at afpresse andre rockere.

Fire Bandidos-rockere fik onsdag ved Retten i Odense mellem fem og otte måneders fængsel for afpresning af to andre mænd med tilknytning til byens rockermiljø.

Den 35-årige hovedtiltalte i sagen var præsident i klubbens Odense-afdeling og tiltalt for i alt fem forhold. Han blev dømt for medvirken til afpresning samt for at fremsætte trusler, og det kostede ham fem måneders fængsel.

Han blev dog frifundet for grov vold og for afpresning, og den afgørelse var forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen godt tilfreds med:

- Vi er fint tilfredse med afgørelsen. Jeg vidste godt, forholdet om trusler kunne blive svært at modbevise, sagde han.

Sammen med tre andre Bandidos-medlemmer var præsidenten tiltalt for at afpresse et tidligere medlem af klubben til at betale 100.000 kroner.

Offeret har bekræftet afpresningen, men han vil ikke fortælle, hvad baggrunden var.

Desuden var den 35-årige sammen med en af de andre tiltalte anklaget for at forsøge at indkassere en dummebøde på 100.000 kroner hos en ung mand, der angiveligt var kommet på tværs af rockerklubben.

Mens den 35-årige lod det blive ved truslerne, blev de tre øvrige mænd på 28, 29 og 44 år dømt for en række knytnæveslag mod den unge mand, som fik dummebøden.

De tre fik hver især seks, otte og seks måneders fængsel.

Alle fire dømte modtog deres domme.

Anklager Kirsten Flummer krævede halvandet til to et halvt års fængsel, og selvom tre af de tiltalte blev dømt for alle forhold, fik de en langt lavere straf. Det fik forsvarer Mette Grith Stage til at kritisere anklageren.

- Det er da lidt af en begmand til anklagemyndigheden. Hun er jo milevidt fra straffen, selvom min klient bliver dømt for begge forhold, siger hun.

Anklager Kirsten Flummer vil nu tænke over, om anklagemyndigheden skal anke dommene.

Oversigt

    Oversigt