Rockere fænglet på Fyn

29 bandemedlemmer og fem med forbindelse til Bandidos sidder nu bag tremmer efter brand i Frederikssund. En del af dem i fynske arresthuse.

Otte personer - tre med tilknytning til bandemiljøet og fem med tilknytning til Bandidos - er torsdag blevet varetægtsfængslet i syv dage i kølvandet på den påsatte brand i Frederikssund mod et tilholdssted for unge med sympatier for Bandidos.

Dermed sidder i alt 34 personer fængslet i forbindelse med branden.

- Det er det største antal varetægtsfængslede, vi nogensinde har haft i en enkelt sag hos Nordsjællands Politi, siger politiinspektør Michael Hellensberg til Ritzau.

Politiets teknikere har gennemsøgt bygningen, der udbrændte natten til onsdag, og det ligger nu fast, at ingen kom noget til under branden.

- Der er ikke fundet personer på stedet, og der er heller ikke fundet våben eller ammunitionsdele, siger politiinspektør Michael Hellensberg.

Den sidste bemærkning skyldes, at lokale beboere mener at have hørt brag som fra skud fra stedet.

Teknikere har fundet klare beviser for, at der blev sat ild til bygningen på Falkenborgvej.

Politiets sigtelse drejer sig om forsøg på mordbrand, fordi brandstifterne ifølge politiet ikke kunne vide, at der ikke var personer til stede i bygningen, som blandt andet rummer en dartklub.

I alt er 29 unge - blandt andet fra området ved Heimdalsvej - blevet sigtet for den alvorlige forbrydelse vendt mod unge med sympatier for eller relationer til Bandidos.

26 blev fængslet i syv dage onsdag aften, og torsdag blev yderligere tre fængslet.

En del af dem er blevet kørt til arresthuse og fængsler i Jylland og på Fyn, fordi der ikke er plads på Sjælland.

De 29 er dog ikke alle fra Frederikssund.

- Nogle kommer fra forskellige bandegrupperinger på Sjælland, siger politiinspektør Michael Hellensberg.

Det skyldes de lokale unges personlige netværk via familier og kammeratskaber - og altså ikke, at bander som sådan er rykket ud, lyder politiets vurdering.

Desuden er fem fra rocker-lejren torsdag blevet sendt bag tremmer. Denne gruppe blev anholdt onsdag ved middagstid nær svømmehallen i Frederikssund i en bil med blandt andet slagvåben.

- De sigtes for forsøg på at udføre et hævntogt, siger Michael Hellensberg.

Muligvis skrumper gruppen af mistænkte snart ind, varsler politiinspektøren.

- Nu vil vi forsøge at fastlægge de enkelte personers rolle. Det kan for nogles vedkommende godt falde sådan ud, at de ikke har nogen relevans, at de bare var i området i et andet ærinde, og så vil de blive løsladt, siger han.

Oversigt

    Oversigt