I det fynske folks tjeneste

Rockertyper og politi i hidsig biljagt

Fyns Politi anholdt natten til onsdag to rockerrelaterede mænd efter en lang, vedholdende og til tider hidsig jagt i bil og til fods.

03:39

Spor efter biljagten.

1 af 2

Klokken kvart over to forsøgte to mænd - på 26 og 28 år - at begå indbrud i en guldsmedeforretning i Østergade i Assens ved at smadre en rude, men forsøget satte gang i en røgkanon, og derfor flygtede de to mænd i en firehjulstrækker. Forinden havde de også forsøgt indbrud i en guldsmed i Ejby.

Forsvandt ud over en mark

Kort efter fandt en politipatrulje de to mænd omkring Glamsbjerg, og herefter indledtes en biljagt. De to mænd kørte ud på en mark for at undslippe politiet, der måtte opgive at følge efter i patruljevognen.

De to mænd forsvandt herefter i en kort periode, men kort tid efter blev de set ved Verninge, hvor politiet igen jagtede dem. Men igen forsvandt mændene i firehjulstrækkeren ud over en mark, og politiet måtte undgå at følge efter.

Mændene endte dog i en rende, hvor de ikke kunne køre videre, og de løb herefter væk fra stedet. Politets hunde jagtede sporet af de to - et spor på to kilometer - og ved en gård ved Tommerup blev den ene af de to mænd klokken kvart over tre anholdt.

Fundet i have

Politiet indledte herefter en massiv indsats for at finde den anden mand, og klokken halv fem blev han anholdt i en have på Skolevej i Tommerup.
- Det var en vedvarende jagt. Vi er rimeligt godt tilfredse med, at vi fik anholdt dem, siger vagtchef Lars Thede, Fyns Politi, til TV 2/FYN.

De to anholdte har relationer til rockerklubben Bandidos. De er fra henholdsvis Fredericia og Løgstør.