I det fynske folks tjeneste

Rod i Sygehus Fyns it-afdeling

Der skal strammes op i it-afdelingens retningslinjer.

En ny revisionsrapport afslører, at procedurerne i Sygehus Fyns it-afdeling ikke har været gode nok. Eller i hvert fald ikke er blevet fulgt godt nok. Baggrunden for rapporten er en mistanke om at en medarbejder har købt it-udstyr til sig selv på det offentliges regning.

Stram op

En konstitueret it-chef har været mistænkt for at have købt it-udstyr til sig selv på Sygehus Fyns regning. Rapporten konkluderer ikke, at han har handlet for egen vindings skyld - men heller ikke det modsatte. Den nævner uregelmæssigheder i et par tilfælde. Sager der beløber sig til en værdi af 29.000 kroner.

- Hvis alle vores retningslinjer var blevet fulgt, havde der ikke været noget problem, siger Peter Henriksen, områdedirektør for Sygehus Fyn.

- Jeg kan ikke leve med den måde det har kørt på. Derfor skal der strammes op, så vi sikrer at retningslinjerne fremover bliver fulgt. Samtidig skal der på udvalgte områder laves nye procedurer, siger Peter Henriksen til TV 2/FYN.

Fratages sin stilling

Da mistanken om snyd opstod tidligere på året, blev it-chefen flyttet med det samme. Nu hvor revisionsrapporten foreligger har it-chefen og ledelsen sammen besluttet, at han ikke skal tilbage til sin stilling.

Han tilbydes i stedet for en anden stilling i it-afdelingen eller i Sygehus Fyns administration.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.