I det fynske folks tjeneste

Røde fynske borgmestre: Regeringen koster vælgere

Det er folketingspolitikernes ansvar, at vælgerne strømmer fra Socialdemokratiet. Det mener to fynske borgmestre, der efterlyser bedre kommunikation fra regeringen.

Det er folketingspolitikernes ansvar, at vælgerne strømmer fra Socialdemokratiet. Det mener to fynske borgmestre, der efterlyser bedre kommunikation fra regeringen.

Socialdemokraterne har i følge den seneste meningsmåling foretaget af Berlingske Barometer en historisk lav vælgertilslutning på bare 16,8 procent.

- Det er mit indtryk, at der er en række ting, der ikke er forklaret godt nok. Borgerne har svært ved at forstå, at man kan love en akutfunktion, og så kan man ikke indløse det løfte. Så laver man en skattereform hvor indholdet er fornuftigt, men hvor budskabet bliver leveret meget usikkert, siger Svendborgs socialdemokratiske borgmester, Curt Sørensen til TV 2/Fyn og fortsætter:

- Det er en gigantisk misforståelse, hvis man tror folk er dumme - det er dem der kommunikerer, der har ansvaret for, det budskab der kommer ud, også kan forståes.

Han bakkes op af sin parti- og borgmesterkollega, Erik Christensen fra Nyborg.

- Det er klart at det parti, der har regeringsansvaret også vil få nogle hug, men jeg synes at evnen til at kommunikere kunne have været meget bedre. Det har knebet med at forklare politiken, og det koster, siger Nyborgs borgmester.

Posterne skal fastholdes
Om halvandet år er der valgt til kommunalbestyrelserne, hvor der i øjeblikket sidder socialdemokrater i seks af ti fynske kommuner. Pladser de to borgmestre også gerne vil fastholde efter valget.

- Det er af helt kollosal betydning, hvis vi skal fastholde borgernes tro på et stærkt socialdemokrati også er lig med et stærkt velfærdssamfund. Der er lang tid til valget, men det er selvfølgelig altid sjovere at gå til valg, hvis det går godt for partiet, siger Erik Christensen.

Der er kommunalvalg igen i november 2013.

Ved du noget? Så send os et tip