Røde i Nyborg: Tilsyn med plejefamilier skal kulegraves

De tre røde partier i Nyborg Byråd kræver nu en redegørelse for, hvorfor kommunen ikke har gennemført uanmeldte tilsyn med plejefamilier.

Efter TV 2/FYNs omtale af, at ingen fynske kommuner har gennemført uanmeldt tilsyn med plejefamilier, kræver Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet i Nyborg Byråd en forklaring på, hvorfor det ikke er sket i Nyborg Kommune.

De vil derudover have, at administrationen kommer med forslag til, hvordan tilsynet med plejefamilier kan sikres bedre, indtil der kommer et udspil fra børne- og socialminister Mai Mercado (K).

- Efter TV2 Fyns dækning af området, står det os klart, at dette også er til gavn for plejefamilier, og vi mener det er vores ansvar at sikre de bedste arbejdsgange og forudsætninger for vores plejefamilier i Nyborg kommune. Målet må være en national holdbar løsning. Men indtil en sådan løsning kommer, bliver vi nødt til at løfte opgaven lokalt, skriver de tre partier i en pressemeddelelse.

Underskrivere er; Benny Pieszak, Enhedslisten, Thomas Lauersen, SF og Sonja Marie Jensen, Socialdemokratiet, 

Benny Pieszak (EL), der er formand for Nyborg Kommunes social- og familieudvalg, uddyber:

- Vi siger ikke, at der er problemer. Vi siger bare: Hvorfor har man ikke benyttet sig af den mulighed, man har for uanmeldte tilsynsbesøg.

Borgmester Kenneth Muus (V) er helt med på ideen:

- Min første reaktion er, at når vi bliver bedt om at se på noget og få noget forklaret, så skal vi sætte det i gang.  Det giver god fornuft, siger han til TV 2/FYN.

Artikel opdateret mandag klokken 15.17

Oversigt

    Oversigt