Røde tal får telefonerne til at gløde hos Skat

Op mod hundrede medarbejdere hos Skat i Odense sidder i disse dage klar ved telefonen for at besvare opkald fra borgere. Især borgere, der skal betale restskat, er i telefonen.

I lokaler i den gamle postbygning ved siden at Odense Banegård syder det af travlhed i disse dage. Medarbejdere fra Skat svarer på spørgsmål fra borgere. En stor del af medarbejderne er vikarer, det er hyret ind til opgaven.

- Det er typisk borgere, med røde tal på årsopgørelsen, der ringer. Altså den fjerdedel, der skal betale restskat, fortæller kontorchef Allan Vestergaard Hansen fra Skat i Odense.

Skat svarer på telefoner tre steder i landet: Ribe, Hjørring og Odense. I alt sidder 450 personer klar til at svare på henvendelser i de tre kundecentre fra klokken 9 til 18 på alle hverdage.

- Vi forventer at besvare over 70.000 opkald i den første uge. Selv om vi har udvidet åbningstid og flere på arbejde, er der stadig mange, der vil opleve ikke at kunne komme igennem i første omgang. Men så prøv at ringe igen lidt senere, siger Allan Vestergaard Hansen.

Skattestyrelsen er også klar til at svare på spørgsmål i weekenden på Facebook, Twitter og på chatten på skat.dk.

Sværere at snyde Skat

Der er indført en række såkaldte digitale stopklodser i årsopgørelsen, så borgere ikke laver fejl, når de oplyser ændringer og tilføjelser til årsopgørelsen.

Stopklodserne sørger også for, at det ikke er muligt at oplyse ulogiske eller usandsynlige fradrag uden at kontakte Skattestyrelsen.

- De digitale stopklodser gør, at det for eksempel ikke er muligt at oplyse et fradrag for fredede ejendomme, hvis man ikke ejer en fredet ejendom. Eller tager fradrag for lønmodtagerudgifter, hvis man ikke er lønmodtager. Hvis man mener, at man alligevel er berettiget til fradraget, så skal man kontakte os, og så ser vi på det. Stopklodserne skal sikre, at vi kan stoppe fejl, inden de bliver lavet, siger underdirektør i Skattestyrelsen Karoline Klaksvig i en pressemeddelelse.

Typiske områder man skal tjekke

- Det er typisk borgere, med røde tal på årsopgørelsen, der ringer. Altså den fjerdedel, der skal betale restskat, fortæller kontorchef Allan Vestergaard Hansen fra Skal i Odense.

Fakta om Skat

 

Oversigt

    Oversigt