Der kom røg fra toget: Tog kører igen - forvent forlænget rejsetid

Togene mellem Odense og Middelfart blev fredag eftermiddag indstillet på grund af fejl i et tog. Toget holdt stille ved Tommerup efter der var konstateret røgudvikling fra en af vognene.

Opdatering
Clock26. apr 2019, kl. 17:11
DSB meddeler at togene kører igen på Vestfyn.
Clock26. apr 2019, kl. 17:20
DSB oplyser til TV 2/Fyn, at rejsende skal forvente omkring 30 minutters forsinkelse de næste par timer.

En passager i IC3-toget fra Odense klokken 15.38 mod Aalborg oplyste kort før klokken 16.00 til TV 2/Fyn, at toget holdt stille i nærheden af stationen i Tommerup.

- Der er noget ild et eller andet sted, fortalte Eluf Harring fra Viborg.

Han fortalte, at han kunne se røgudvikling, og at passagererne var blevet flyttet til en anden vogn.

Passagerer strandet

DSB oplyste klokken 16.20 at situationen var under kontrol og bekræftede, at der havde været røgudvikling. Men hvor det kom fra og hvorfor var ved 17.20-tiden endnu ikke klarlagt.

- Toget bliver kørt ind til undersøgelse, mens passagererne er blev evakueret til at andet tog, oplyste DSB's pressetjeneste.

Passagererne kom til at vente på skinnerne i omkring fem kvarter før de kom videre på rejsen. DSB meddelte nemlig klokken 17.09, at togene på Vestfyn kørte igen, men at man vil de næste par timer vil køre med omkring en halv times forsinkelse.

Travle togbusser

Togstoppet ved Tommerup var det andet togstop fredag på de fynske togskinner. Kort efter klokken 14.30 stoppede DSB driften på Svendborgbanen. Her var det et kraftigt tordenvejr, som stoppede togene.

I stedet blev der indsat togbusser.

Togbusserne har haft travlt på Fyn i indeværende uge. Således kørte et tog tirsdag ind i et træ, som var væltet i stormen. Det betød, at rejsende mellem Odense og Svendborg i knap fire timer blev fragtet med bus.

Oversigt

    Oversigt