Rosenkrantz-Theil folketingskandidat for S

Socialdemokraterne i Odenses Østkreds valgte tirsdag aften den tidligere Enhedslisten-politiker Pernille Rosenkrantz-Theil som ny folketingskandidat.

Pernille Rosenkrantz-Theil, 32 år, skal repræsentere Socialdemokraterne i Folketinget fra den gamle arbejderkreds Odense 1. Østkreds. Tirsdag aften vandt det tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten klart kampafstemningen ved opstillingsmødet i kredsen. Her fik hun 53 stemmer, mens modkandidaten, Benny Nybo, fik 10 stemmer. En stemmeseddel var ugyldig.

- Jeg er meget glad og tilfreds med, at der er blevet sådan et klart resultat, siger Pernille Rosenkrantz-Theil til Ritzau.

Hendes kandidatur har vakt opsigt, specielt fordi hun er uenig i partiets udlændingepolitik som modstander af 24-års-reglen og tilknytningskravet. Den holdning har hun stadig, men afviser, at det vil skabe en fløjkrig hos Socialdemokraterne.

- Jeg har ikke meldt mig ind for at lave splittelse, jeg har meldt mig ind for at lave politik, fastslår hun, men siger samtidig ligeså klart, at hun fortsat vil blande sig i udlændingedebatten.

- Vi kommer selvfølgelig til at have vores debatter i partiet, men Socialdemokraterne er heldigvis et rummeligt parti. Pressen får ikke lov til at bestemme, at der er splittelse i parti, siger den nyvalgte S-politiker.

Oversigt

    Oversigt