I det fynske folks tjeneste

Roskilde-læger vil operere kvinder i Odense

Roskilde Sygehus tabte tirsdag kampen om at operere kvinder med kræft i æggestokkene. Nu vil Roskilde-lægerne følge kvinderne til Odense og være med under operationerne.

Sundhedsstyrelsen har sagt nej til at Roskilde Sygehus kan fortsætte med at operere kvinder med kræft i æggestokkene fra 1. januar.  Derfor skal kvinderne nu en tur til Odense, når de skal behandles.

- Vi har indledt et tæt samarbejde med Odense Sygehus. Det betyder, at vi stiller diagnose i Roskilde og holder videokonferencer med eksperterne i Odense om omfanget af operationen og lægerne fra Roskilde vil ofte følge med og deltage i operationen, siger direktør Lars Onsberg Henriksen til DR Sjælland.

Det er lægerne på Rigshospitalet, der har kæmpet hårdt for at få forbudt operationerne i Roskilde med henvisning til dårlige resultater i Roskilde. Men Rigshospitalet får altså ikke noget ud af, at operationerne nu bliver flyttet væk fra Roskilde.

- Vi har også indgået en samarbejdsaftale om at Odense skal uddanne kirurger fra Roskilde, Det er nødvendigt for at bevare ekspertisen så lægerne i Roskilde er i stand til at stille den korrekte diagnose, siger direktøren.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.