Røvere skyder efter 38-årig i Odense

Et røveri udviklede sig voldsomt lørdag aften, hvor der både blev skudt og trukket kniv. Tre er efterlyst.

Tre mænd omkring 30 år er efterlyst af Fyns Politi efter et voldsomt røveri lørdag aften i i en lejlighed i Ridehusgade i Odense.

De tre mænd indfandt sig i lejligheden for at hente nogle personlige ejendele, som tilhørte den ene gerningsmand. Her opholdt en 42-årig mandlig beboer sig sammen med en 38-årig mandlig bekendt.

- De banker på og maser sig så ind, da der bliver åbnet. De personlige ejendele, som de tre gerningsmænd efterspørger, er formentlig slet ikke i lejligheden, og så udvikler det sig til et røveri, siger vicepolitikommissær Carsten Mogensen fra Fyns Politi til Ritzau.

To af gerningsmændene truede den 38-årige og den 42-årige med en pistol af større kaliber og en kniv - og frarøvede dem både personlige papirer og kontanter.

Den 38-årige gæst flygtede fra lejligheden, men blev passet op af den ene gerningsmand, der skød en til to gange efter ham. Skuddet strejfede ham i lysken.

- Han bliver ikke mere medtaget, end at han kan løbe videre væk fra gerningsstedet, fortæller Carsten Mogensen.

Herefter stak gerningsmændene af fra lejligheden og skød fra gaden et til to skud gennem lejlighedens vindue.

Gerningsmændene er ikke identificeret, men ofrene er gamle kendinge af politiet.

- Vi kender godt de forurettede i forvejen, men vi har ikke nogen grund til at tro, at det har noget med bandekriminalitet at gøre, fortæller Carsten Mogensen.

De forurettede kender ikke den fulde identitet på gerningsmændene. Men politiet oplyser følgende signalement:

A:

Mand, 30 - 35 år, muskuløs bygning, 180 - 185 cm høj, karseklippet lyst hår, iført blå bukser og tynd blå trøje. Muligt tatoveret på højre underarm.

B:

Mand, 25 - 30 år, spinkel bygning, 170 - 175 cm høj, kort rødt hår med langt pandehår. Iført rød trøje.

C:

Mand, ca. 30 år, intet yderligere.

Oversigt

    Oversigt