Rovfulge på vingerne: Nyt falkecenter på Ærø

Henover sommeren kan du opleve store rovfugle på Ærø - tre medarbejdere flytter til for at formidle til de lokale og turisterne.

Det bliver det gamle jagtslot Søbygaard, der skal huse ørne, falke og ugler - herfra skal fugle-eksperter tre dage i ugen lære fra sig om de store dyr.

- Det hele handler om formidling. Folk skal lære, hvordan man håndterer de store dyr, og hvordan man skal behandle dem i naturen. Og så er der naturligvis også et show, hvor fuglene flyver over folk - og man kan faktisk også få lov at holde en ørn, forklarer centerleder Flemming Salomonsen til TV 2/Fyn.

Besøg Falkecentret på facebook og se flere billeder

Tradition for falkejagt

1015415_10152005732977598_930406693_o

Danskerne har jaget med falke i mere end 4000 år - alligevel er traditionen ikke noget, der fylder meget i bevidstheden hos befolkningen. Men det kan den måske komme til hos Ærøs borgere og turister.

- Vi synes det er rigtigt at gøre det på Ærø. Der er en del rovfugle på øen - men ikke noget tilbud i den retning, derfor gør vi det her. Det er lidt det samme som, at man vælger ikke at placere et tivoli mere i København. Det er der i forvejen, fortæller Flemming Salomonsen.

Falkecentret er en filial af en center på Ærø, og der rejser tre medarbejdere med for at træne og fodre fuglene.

Der er shows på centret tirsdage, onsdage og torsdage til og med uge 35.

Oversigt

    Oversigt